Znanje in podpora

Kako izbrati avtosedež?

Otroška oprema, kot so otroški avtosedež, jahači, otroški vozički in stolček za hranjenje so osnovna oprema, o kateri razmišljajo vsi bodoči starši še predno se novorojenček rodi. Seveda mora le ta že na prvi pogled izgledati lično, primerno spolu, v nakupovalni mrzlici pa se nikakor ne sme pozabiti na funkcionalnost, ki jo ima otroška oprema.

Medtem ko vam bodo jahači, otroški vozički ali stolček za hranjenje prišli prav nekoliko kasneje v otrokovem razvoju, pa je otroški avtosedež tisti del otroške opreme, ki ga boste obvezno potrebovali že za prevoz novorojenčka iz porodnišnice. Ker je tovrstna otroška oprema z vidika varnosti in udobja izjemno pomembna, je izbira najbolj primernega otroškega avtosedeža lahko ključnega pomena.

Otroški avtosedež pa ne bo vaš sopotnik le za prevoz novorojenčka iz porodnišnice, ampak vas bo spremljal v avtomobilu ves čas otrokovega razvoja do tedaj, ko bo zrasel do 150 cm in bo lahko avtu že samostojno sedel. Glede na to, da boste v avtu verjetno včasih sedeli tudi po več ur dnevno, je pred nakupom dobro vedeti, kako v široki ponudbi izbrati pravi avtosedež za vašega otroka.

Preverite ponudbo otroške opreme v Petrolovi spletni trgovini eShop.


V članku preberite:


Da bo odločitev nekoliko lažja, vam ponujamo nekaj nasvetov:

  • Pri nakupu je potrebno upoštevati starost, višino in težo otroka.

Ker se otroci v prvih obdobjih svojega življenja neprestano razvijajo, je vsa otroška oprema prilagojena njihovi starosti. In podobno je tudi z otroškimi avtosedeži in jahači, kjer pa je potrebno upoštevati še težo in višino otroka.

Potrebno je vedeti, da so otroški avtosedeži in jahači glede na starost in težo otroka razvrščeni v različne kategorije:

- Skupina 0 in 0+: do 13kg ali do 10 mesecev<