Znanje in podpora

Predelava tovornega vozila, dizla na plin

Predelava tovornega vozila na plin za čim bolj čisto okolje

Predelava tovornega vozila na plin možna tudi kadar gre za dizla, čeprav je cena manj ugodna. Avtoplin center Petrol – kakovostne predelave vozil.

Težka tovorna vozila in avtobusi poskrbijo za približno tretjino škodljivih emisij in četrtino emisij trdih delcev, ki jih povzročajo vozila. Trdi delci iz dizelskih motorjev prispevajo k tako imenovani meglici, ki omejuje vidljivost, k nastajanju ozona, kislemu dežju in h globalnim podnebnim spremembam. Zato trdi delci v dizelskih izpušnih plinih resno ogrožajo naše zdravje.


Predelava tovornega vozila, dizla na plin


Da bi pripomogli k ohranjanju čistejšega okolja, se vse več voznikov odloča za okolju prijazno gorivo – avtoplin. Z njegovo uporabo se trdi delci ne sproščajo v ozračje, izpust okolju škodljivih snovi pa je tudi za 50 odstotkov manjši. Z uporabo avtoplina bo tek motorja tišji in mirnejši, njegovi cilindri  se bodo manj obrabljali, motorno olje, katalizator in lambda sonda pa bodo trajnejši. Zato bo daljša tudi življenjska doba motorja.
Predelava tovornega vozila na plin pa poleg ekološke prinaša tudi cenejšo vožnjo. Cena plina je v primerjavi z bencinom nižja za do 50 odstotkov, zato je vožnja na lpg za polovico ugodnejša, s tem pa je občutno nižji tudi vaš mesečni strošek za nakup goriva.

Možna tudi predelava dizla na plin, a je cena manj ugodna

Predelava tovornega vozila z dizelskim motorjem je zaradi specifičnih lastnosti dizelskih motorjev nekoliko drugačna od predelave vozil na bencinski pogon. Mnogi jo zaradi nekoliko višjih stroškov odsvetujejo, saj je cena predelave dizla lahko kar za nekaj tisoč evrov višja. Medtem pa prihranek pri stroških goriva še zdaleč ni tako visok kot pri vozilih na bencinski pogon. Pri slednjih je prihranek lahko tudi 50-odstoten, medtem ko pri dizelskem motorju ne presega 8 odstotkov. To pomeni, da je doba, v kateri se vam investicija povrne, občutno predolga.

Plin center Petrol – vrhunska in cenovno ugodna predelava vozil

Predelava osebnega, dostavnega ali tovornega vozila na plin je enostavna in hitra, prav tako je preprosta tudi njegova uporaba, saj je preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom samodejno. Za predelavo se lahko odločite na eni izmed petih servisnih delavnic Tip Stop Vianor po Sloveniji (Ljubljana, Celje, Novo Mesto, Sežana in Škofja Loka). Poleg vgradnje avtoplinskega sistema v vozila na bencinski pogon izvajamo tudi predelave dizla, hkrati pa vam avtoplin center Petrol nudi tudi strokoven pristop pri nasvetih in nadaljnjem servisiranju vozil.

Redni servis avtomobila poleg menjave olja vključuje tudi temeljit pregled zavor,  amortizerjev, izpušnih sistemov in podvozja ter avtoklime, ki po potrebi vključuje tudi polnjenje klime z manjkajočo količino plina.

* * *