Znanje in podpora

Veste, kje svoje vozilo napolniti z avtoplinom?

Vozila na plin postajajo vse pogostejša na slovenskih cestah, saj jih odlikujejo številne prednosti: manjša poraba goriva, nižji stroški vožnje, hitro povrnjena investicija v predelavo, ugoden vpliv avtoplina na motor, ekološka neoporečnost in večja varnost. Pa veste, kje vse v naši mreži bencinskih servisov ahko natočite avtoplin?

Brez bojazni, da vam bi zmanjkalo avtoplina

Po predelavi bo vaše vozilo delovalo na dve gorivi, avtoplin in bencin. Za zagon motorja je potreben bencin, po nekaj minutah delovanja pa sledi samodejen preklop na avtoplin. Ko motor ugasnemo, se varnostni ventil plina samodejno zapre in motor je spet pripravljen na pogon z bencinom. V primeru, da zmanjka avtoplina, elektronika samodejno vključi delovanje bencinskega motorja. Tako ni bojazni, da bi ostali brez goriva, sploh ob dejstvu, da črpalke za avtoplin najdemo povsod po Sloveniji.

Predelava vozil na avtoplin tako postaja vse bolj popularna, z večjo priljubljenostjo pa sočasno prihaja tudi večje povpraševanje po črpalkah za avtoplin. Tega se v  Petrolu že dolgo časa zavedamo, zato vseskozi dodajamo nova prodajna mesta, kjer vam je na voljo avtoplin. Naš cilj je, da bi bil avtoplin dostopen na vsaj tretjini naših bencinskih servisov.

Plinske črpalke po vsej Sloveniji

Število črpalk za avtoplin se vsakoletno povečuje, saj se trudimo, da bi zadostili povečanem povpraševanju. Tako je danes avtoplin mogoče natočiti že več kot 100 Petrolovih bencinskih servisih, ki jih najdete ob celotnem avtocestnem križu, v vseh večjih mestih in mestnih vpadnicah ter na regionalnih cestah. Plinska črpalka je navadno posebej označena že na uvozu na črpalko, zato jo boste zlahka našli.

Na interaktivnem zemljevidu preverite, kje vse se nahajajo naše črpalke za avtoplin.

Polnjenje, podobno polnjenju avtomobila na bencin

Polnjenje plinskega rezervoarja, ki se običajno namesti v prtljažnik ali v prostor, namenjen rezervni gumi, je zelo podobno polnjenju avtomobila z bencinom. Tudi traja približno enako časa, avtoplin pa se prav tako kot bencin in dizel toči v litrih.  Ker je tudi ventil za polnjenje avtoplina največkrat nameščen poleg odprtine za polnjenje goriva, s privajanjem na točenje avtoplina ne boste imeli večjih težav.

* * *