Znanje in podpora

Avtomobilske pnevmatike po akcijski ceni

Vožnja z letnimi avtomobilskimi gumami po snegu je nevarna in lahko celo vodi v prometno nesrečo. Prav zato pravočasno poskrbite za ustrezno opremljenost vašega vozila.

Bodite pripravljeni na zimo

Zakon o varnosti v cestnem prometu v Sloveniji določa, da morajo biti vsa vozila med 15. novembrom in 15. marcem opremljena z ustrezno zimsko opremo. Za ustrezno zimsko opremo za vozila do skupne mase 3,5 t se štejejo ali 4 zimske pnevmatike (M+S) z min. globino profila 3 mm ali pa 4 letne pnevmatike z min. globino profila 4 mm + snežne verige v priboru. Za izjemo veljajo priobalne ceste od Kozine do Sečovelj, kjer za zimsko opremo vozil veljajo tudi 4 letne pnevmatike z min. globino profila 3 mm, verige kot del pribora pa niso potrebne.

Potrebno se je zavedati, da se pnevmatik ne menja zaradi zakona, temveč zaradi lastne varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu. Letne avtomobilske gume namreč zaradi svoje sestave in profila niso primerne za vožnjo po snegu in ledu.

Menjava avtomobilskih zimskih gum pri Petrolu

Družba Petrol je uradni zastopnik vrhunskih pnevmatik Nokian Tyres, Hankook in Imperial za Slovenijo. Poleg tega pri nas dobite tudi avtomobilske gume vseh ostalih priznanih proizvajalcev po akcijskih cenah. Celotno ponudbo zimskih avtomobilskih gum si lahko ogledate na naših bencinskih servisih ali pa v servisnih in vulkanizerskih delavnicah Tip Stop Vianor, ki se uvajajo na slovenskem trgu, drugod po svetu pa imajo že več kot 1100 poslovalnic in veljajo za zelo priznano podjetje. Poskrbeli bodo, da bodo zimske gume strokovno nameščene in pregledane.

Zimske gume so zaradi mehkejše gume primerne za nizke temperature

Na naši spletni strani boste našli cenike avtomobilskih zimskih gum Nokian in drugih, ki so trenutno v akciji in vam jih nudimo po zelo privlačnih cenah. Odločite se za pravočasen nakup kakovostnih zimskih avtomobilskih gum in bodite primerno pripravljeni na najrazličnejše razmere, ki nam jih prinese zima.

* * *