Znanje in podpora

So Lego kocke dobre za razvoj otroka?

Različne igrače pomembno vplivajo na način igre, zato je potrebno dobro razmisliti, kaj otroku ponuditi. Številne raziskave so pokazale, da so najboljše igre za otroke tiste, ki so nas jih naučile naše babice, ličkanja koruze, natikanja ščipalk na lonce, prebiranja fižolčkov itd. Pogosto starši delamo veliko napako, ko otroku nakupimo številne igrače, potem pa opazimo, da se najraje igra na primer le z lonci in pokrovkami.

Najmanj zanimive za otroke so enoznačne igrače z več funkcijami. Z njim se bo morebiti igral dvakrat, nato pa bo ležala v kotu. Posledica takšne igrače je lahko pasivnost otroka, saj pričakuje, da ga igrače zabavajo, namesto, da bi bil sam aktiven in se zabaval. Vse igrače, ki imajo vgrajenih več funkcij, običajno niso najprimernejše za razvoj otrokove domišljije. Zato so za razvoj otroške ustvarjalnosti najbolj priporočljive nestrukturirane igrače. To so enostavne igrače brez posebnosti, ko so kocke, plastelin, sestavljanke, barve in druge stvari za ustvarjanje. Te igrače bodo otroku omogočale najdaljšo igro, iz njih bo lahko naredil neomejeno število stvari.

Preverite pestro ponudbo igrač v Petrolovi spletni trgovini eShop.

Lego kocke so primerne za vse starostne stopnje

V zadnjih desetih letih so Lego kocke ena najbolj priljubljenih igrač in svoj vrhunec je dosegla okoli leta 2000, ko  je s prodajo podrla vse rekorde. Kocke so postale popularne predvsem zaradi revolucionarnega sistema, ki omogoča, da se katerekoli lego kocke med seboj sestavljajo in ustvarijo neskončno število kombinacij. To odlično pripomore k razvoju otrokove domišljije, koncentracije in potrpežljivosti.

Kocke so igrače, s katerimi se otroci spoznajo že v najzgodnejšem obdobju. V prvem letu starosti so atraktivne mehke kocke, ki otroka ne poškodujejo, saj jih ne le prijema ampak tudi okuša. Mehke kocke v obdobju, ko otrok že prestavlja igrače iz enega konca na drugega, zamenjajo večje najbolj znane kocke na svetu – kocke Lego Duplo. Te so primerne  za otroke nekje do četrtega leta starosti.. V številnih trgovinah se kocke Lego Duplo dobijo v preprostih kompletih, če pa dokupite različne sete, lahko zbirko stalno dopolnjujete. Pri vseh kompletih se dobijo priložena navodila in načrti, po katerih lahko otroci sestavijo v naprej določen model. Otroci kocke najrajši sestavljajo brez načrtov in si tako ustvarijo igrače, s katerimi se potem igrajo.

Od četrtega leta starosti dalje priporočajo Lego kocke Juniors. Te kocke so še vedno zelo enostavne za sestavljanje. Najbolj znane in atraktivne  kocke, ki zaradi svoje neprecenljive uporabne vrednosti niso spremenile oblike že vrsto let, so Lego kocke Classic, primerne od petega leta dalje. Ker so vse  Lego kocke izdelane v številnih barvnih odtenkih in so izredno vzdržljive, z njimi lahko otroci sestavijo številne modele, ki zlahka ne razpadejo.

Vsi starejši otroci željni igre, pa se navdušujejo predvsem nad serijami Lego Tehnic, Creator, Architecture, Minecraft in drugimi, ki omogočajo sestavljanje zgradb, robotov, motorjev, avtomobilov in ostalih zahtevnih modelov. Te kocke imajo v sete že vključene številne motorčke, senzorje, in mnogo drugih praktičnih delčkov, s katerimi lahko otroci izdelajo praktične igrače za nadaljnjo igranje.

V kolikor želite vašega otroka vpeljati v svet robotike, potem so zanj najprimernejše Lego kocke iz serije Lego Education, ki omogočajo gradnjo realističnih modelov iz sveta robotike in pridobivanje izkušenj z motorji, senzorji in podobnimi deli.

Vsako leto pa so na voljo takšne Lego kocke, ki sooblikovane na podlagi aktualnih filmskih uspešnic, kot so na primer Harry Potter, Gospodar prstanov, Vojna zvezd in druge.
 
Kadar iščete najprimernejše igrače za vašega otroka, vedno dobro premislite in bodite pozorni, da so igrače primerne starosti otrok. Lego kocke so izdelane tako, da se med seboj lahko kombinirajo različni seti, zato naj vam ne bo nikoli žal za nakup te praktične igrače.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.