Znanje in podpora

Dodatki za izboljšanje goriv in kurilnega olja

Kurilna vrednost goriva je odvisna od njegove osnovne kemijske sestave. To velja tudi za ekstra lahko kurilno olje, čigar sestavo lahko izboljšamo z uporabo dodatka KOEL Plus. Ob nizkih temperaturah pa lahko lastnosti dizelskega goriva in kurilnega olja izboljšamo z dodatkom DIESEL Winter Protect K, ki preprečuje izločanje parafina.

KOEL Plus in DIESEL Winter Protect K sta vam na voljo na izbranih bencinskih servisih družbe Petrol, pa tudi pri šoferjih, ki vam dostavljajo Petrolovo kurilno olje.

KOEL Plus - za boljši izkoristek peči

Koel Plus je visoko učinkovit dodatek, ki izboljšuje naravne lastnosti kurilnega olja. Povečuje zlasti učinkovitost zgorevanja, s čimer zagotavlja manjšo porabo goriva ter manjše emisije saj in ogljikovega monoksida. Zaradi dodatnih inhibitorjev korozije in stabilizatorjev preprečuje emulgiranje goriva z vodo in nastajanje mulja ter korozije v rezervoarjih.

Zaradi ferocena, aktivne substance železa, ki pospešuje reakcijo hitrosti izgorevanja, je ob enakem toplotnem učinku poraba goriva manjša tudi do 6 %.

En liter dodatka KOEL Plus zadošča za 2.000 litrov KOEL. Priporočljivo razmerje mešanja z gorivom je torej 1: 2.000. Predpisanega razmerja mešanja ni priporočljivo prekoračiti, saj lahko to privede do motenj v delovanju peči. KOEL Plus v rezervoar dodajte pred ali med točenjem kurilnega olja, da zagotovite dobro mešanje.

Diesel Winter Protect K - za rezervoarje, ki so neposredno izpostavljeni zunanjim nizkim temperaturam

DIESEL Winter Protect je dodatek v koncentrirani obliki, zato je še posebej primeren za dodajanje ekstra lahkemu kurilnemu olju ali dizelskemu gorivu pri skladiščenju v večjih rezervoarjih. Z njim še izboljšate nizkotemperaturne lastnosti goriva. Preprečuje izločanje kristalov parafina in njihovo usedanje na dno rezervoarja, kar je pogosto razlog za poslabšanje ali celo prekinitev pretoka goriva v zimskem času – mašenje filtrov, črpalk in cevovodov.

Dodatek še posebej priporočamo v primerih, ko je rezervoar z gorivom neposredno izpostavljen nizkim zunanjim temperaturam, kar pogosto velja za rezervoarje za ekstra lahko kurilno olje, če ti niso vgrajeni v skladu z zahtevami za hrambo kurilnega olja. Za ekstra lahko kurilno olje namreč veljajo posebne zahteve, s katerimi preprečimo, da bi temperatura goriva med skladiščenjem padla pod -5°C. Z uporabo dodatka lahko temperaturo uporabnosti kurilnega olja še precej izboljšate.

Z dodatkom DIESEL Winter Protect K v dizelskem gorivu, katerega s standardom predpisana filtrirnost v zimskem času znaša minimalno -20°C,  lahko še za nekaj stopinj izboljšamo uporabnost goriva pri nizkih temperaturah (tudi do -25°C).

dodatek za gorivo

DIESEL Winter Protect K je potrebno gorivu dodati preden pride do težav, ko je gorivo še bistro ter njegova temperatura še ne pade pod 0°C. Tudi ta dodatek v rezervoar dodajte pred ali med točenjem kurilnega olja, da zagotovite dobro mešanje.

Liter dodatka zadošča za tisoč litrov goriva. Priporočljivo razmerje mešanja z gorivom je torej 1: 1.000. Prekoračitev omenjenega razmerja ni priporočena, saj bi to lahko vplivalo celo na poslabšanje nizkotemperaturnih lastnosti goriva.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.