Znanje in podpora

Zimske gume v akciji

Zimske gume priznanih proizvajalcev

Primerne gume za sneg in led

Slovenski zakon o varnosti v cestnem prometu datumsko določa čas, v katerem morajo biti vsa vozila opremljena z ustreznimi pnevmatikami. To obdobje traja od 15. novembra do 15. marca, v primeru zimskih razmer pa že pred oz. za tem datumom. Za ustrezno zimsko opremo za vozila do skupne mase 3,5 t štejejo 4 zimske gume (M+S) z min. globino profila 3 mm ali 4 letne pnevmatike z min. globino profila 3 mm ter snežne verige v priboru.

Zimske gume in njihov profil

Ustrezne zimske gume so osnovni pogoj za varno vožnjo po zasneženem ali zaledenelem vozišču. Njihova struktura in profil se bistveno razlikujeta od lastnosti letnih pnevmatik, saj so narejene tako, da nudijo optimalen oprijem tudi pri zelo nizkih temperaturah. Zimske gume naj bi menjali na vsake 6 – 8 let, odvisno od prevoženih kilometrov.

Kvalitetne zimske gume v akciji

Čeprav velja, da pri zimskih pnevmatikah ni dobro varčevati, pa lahko pri Petrolu dobite vrhunske zimske gume priznanih proizvajalcev, ki vam jih nudimo po akcijskih cenah. O tem se lahko prepričate v ceniku, ki je objavljen na naši spletni strani. Bogata ponudba najrazličnejših zimskih gum bo olajšala vašo odločitev. Vulkanizerske storitve v sodelovanju s Petrolom za vas opravljajo delavnice Tip Stop Vianor, ki poslujejo na trgih Skandinavije, vzhodne in srednje Evrope, Severne Amerike, v Rusiji in državah Balkana. Pod njihovim okriljem posluje že več kot 1100 poslovalnic, podjetje pa slovi po izjemno kvalitetno opravljenih storitvah s področja vulkanizerstva in servisiranja.

Ne zamudite naše akcije, v kateri vam ponujamo od -19% do -35% znižanje cen. Pravočasno poskrbite za ustrezno zimsko opremo vašega jeklenega konjička, saj kot veste, lahko zima vedno preseneti. S tem se tudi izognete morebitnim težavam s policijo, ki oglobi voznike brez primerne zimske opreme. Oglasite se na Petrolu in z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri ustreznih zimskih gum.

Zimske gume med vožnjo po snegu

* * *