Znanje in podpora

Sedem zabavnih iger za na pot

Tudi daljše poti v avtomobilu so lahko pestre in zabavne – za najmlajše in celo odrasle. Z igrami za na pot boste vi in otroci pozabili na zabavo s telefonom ali tablico. Ponujamo vam sedem idej; izkoristite jih in dolgčas bo izpuhtel.

Vidim, vidim

To je igra opazovanja, primerna za vse starosti. Ena oseba izbere predmet, ki ga lahko vidijo vsi v avtu, in da namig: »Vidim, vidim nekaj, kar se začne na črko ...« ali »Vidim, vidim nekaj, kar je ... barve.« Drugi ugibajo, kaj je ta predmet. Tisti, ki prvi ugane, nadaljuje igro z novim namigom

20 vprašanj

Eden od igralcev si zamisli predmet, osebo ali kraj, drugi pa imajo na voljo 20 vprašanj, da ugotovijo pravilno rešitev. Vprašanja morajo biti takšna, da sta odgovora lahko samo da ali ne.

Potovalni bingo

Preden se podate na pot, naročite otrokom, naj izdelajo potovalni bingo. V kvadratni mreži naj z majhnimi sličicami ali napisi ponazorijo, kaj vse pričakujejo, da bodo videli na potovanju (npr. rdeč kabriolet, krave, konji, most, policijski avto ...). Pri izbiri jim lahko pomagate z namigi. Med potjo naj dobro opazujejo svojo okolico in naj najdejo čim več predmetov s seznama.

Abeceda na poti

Po abecednem vrstnem redu izmenično naštevajte naključne predmete, ki jih vidite na poti. Prvi predmet naj se začne na črko A, zadnji pa na črko Ž.

Zabavne registrske tablice

Izberite si registrsko tablico avtomobila pred seboj in iz črk na njej poskušajte ustvariti smešno ali izvirno besedo. Kdo bo najbolj nasmejal svoje soigralce? Manjši otroci, ki jim branje in zlaganje besed še ne gresta dobro od rok, se bodo zabavali že ob branju tablic.

Ugani pesem

Eden od vas začne mrmrati pesem, drugi pa morajo uganiti, za katero gre.

Nadaljuj zgodbo

ekdo naj začne pripovedovati namišljeno zgodbo z uvodnim stavkom. Vsak naslednji igralec k njej doda nadaljevalni stavek po želji in svoji domišljiji. Po nekaj krogih nastane edinstvena, zabavna in nepredvidljiva fantazijska zgodba, ki vas bo zagotovo zabavala. Lahko pa tako sestavljate tudi stavke: eden od vas začne stavek, drugi pa ga nadaljujejo.


Naj vaše poti poganjajo zabava, dobra volja, pa tudi kvalitetno gorivo. Visokokakovostna goriva Q Max zagotavljajo optimalno delovanje motorja v vseh razmerah – zimskih in poletnih. Naj bodo vaše poti srečne, varne in zabavne! 


Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.