Znanje in podpora

Pomladanska generalka vozil: nasveti za brezhibno delovanje

Pravočasno pripravite osebna, gospodarska in tovorna vozila na pomladno sezono. Na Petrolu radi posrbimo za vašo varnost na cesti ter brezhibno delovanje vaših jeklenih konjičkov ali kar celotnega voznega parka.

Z vami delimo nekaj nasvetov pomladanske generalke za vozila:

1. Menjava pnevmatik

Pnevmatike so prvi stik vozila s cesto. Letne pnevmatike so zasnovane za toplo vreme, zagotavljajo boljši oprijem in zmanjšujejo porabo goriva v primerjavi z zimskimi pnevmatikami, ki se pri višjih temperaturah hitreje obrabijo. Pravočasna menjava pnevmatik tako prispeva k večji varnosti na cesti in hkrati predstavlja prihranek, saj podaljšuje življenjsko dobo vaših zimskih pnevmatik.

Letnemu času primerne pnevmatike prispevajo k večji varnosti na cesti in prihranek za lastnika vozila.

Na Petrolu nudimo strokovno pomoč pri izbiri in široko ponudbo pnevmatik priznanih blagovnih znamk za osebna, terenska, poltovorna in tovorna vozila, motorje in skuterje, traktorje, gradbene stroje in demperje. Preverite aktualne akcijske cene pnevmatik.

2. Čiščenje in nega vozila 

Pomladansko čiščenje ni omejeno le na dom, tudi vaše vozilo potrebuje temeljito osvežitev, tako znotraj kot zunaj.

Zunanjost vozila 

Zimske razmere in sol za posipanje cest so pogosti vzroki za rjavenje podvozja. Temeljito čiščenje, vključno z odstranjevanjem soli, lahko prepreči korozijo in ohrani vrednost vašega vozila. 

Notranjost vozila 

  • Prezračevalni sistem in klimatska naprava potrebujeta redno vzdrževanje, da zagotovita svež zrak v kabini in preprečita kopičenje bakterij ter neprijetnih vonjav. 
  • Delovanje motorja in drugih funkcionalnosti: Pomembno je preveriti raven in kakovost motornega olja, hladilne tekočine in tekočine za čiščenje stekel.

Pomladanska opravila na vozilu niso le priporočljiva, temveč nujna za zagotavljanje varnosti in optimalnega delovanja skozi celo leto.

  • Dolgotrajna uporaba vozila brez ustreznega dodatka za čist izpuh lahko vodi v kopičenje ogljikovih ostankov v izpušnem sistemu, zmanjšuje učinkovitost motorja in povečuje porabo goriva.  
  • Preverite stanje in kapaciteto baterije akumulatorjev. Zimski meseci lahko znatno zmanjšajo učinkovitost baterije akumulatorja, kar lahko povzroči težave pri zagonu vozila v toplejših mesecih.  

Ne spreglejte aktualnih akcijskih cen izbranih modelov pnevmatik, akumulatorjev, maziv, biomase in osebne varovalne opreme.

Redno vzdrževanje in pomladanska opravila niso strošek – so investicija v varnost, učinkovitost in dolgo življenjsko dobo vašega vozila. Preverite, zakaj je Petrol s celotno ponudbo za vozila na enem mestu lahko vaš idealen poslovni partner. 

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.