Znanje in podpora

Po zaščitne higienske maske za obraz na Petrol: poskrbite za odgovorno ravnanje pri obisku trgovine

Obisk trgovine in drugih storitvenih dejavnosti še nekaj časa ne bo takšen, kot smo ga bili vajeni nekoč – vsaj ne, ko gre za pokrivanje nosu in ust, ki sta pred vstopom v prodajni prostor sedaj nujna. V pomoč so vam lahko trislojne zaščitne higienske maske za obraz. Poiščite jih na najbližjem Petrolu ali v spletni trgovini Petrol eShop.

V Petrolovi ponudbi poleg zaščitnih rokavic in razkužil najdete tudi trislojne zaščitne higienske maske za obraz. Zaščitne higienske maske za enkratno uporabo s svojimi karakteristikami omogočajo, da  z njihovo izbiro in uporabo izkazujete odgovorno ravnanje in upoštevanje navodil nacionalnega inštituta za javno zdravje  RS.

Ob uporabi v zaprtih prostorih, kjer se izmenjuje večje število ljudi, bodo zaščitne higienske maske za obraz zmanjševale možnost širjenja okužb. Idealno torej za naslednji, še varnejši obisk trgovine ali lekarne.

Po zaščitne higienske maske za obraz na Petrol

Trislojne zaščitne higienske maske za obraz iz naše ponudbe preprečujejo širjenje okužb. Notranji sloj zaščitne higienske maske filtrira večje delce, srednji sloj je sestavljen iz antibakterijskega materiala in služi kot sekundarni zaščitni filter, zunanji sloj maske za obraz pa je iz ultra tankega filtrirnega sloja. Z uporabo zaščitne higienske maske boste tako zaščitili okolico in zmanjšali možnost širjenja okužb in bolezni na druge osebe.

In zakaj se po maske za obraz odpraviti na Petrol? 

  • Ker nudijo ustrezno higiensko zaščito za nos in usta. 
  • Ker so zaradi univerzalne velikosti primerne tako za odrasle osebe, kot tudi otroke.
  • Ker so udobne za nošenje, zahvaljujoč elastičnima trakovoma in prilagodljivi žički pri nosnem delu.

Maske za obraz so vam na voljo na najbližjem Petrol bencinskem servisu in v naši spletni trgovini Petrol eShop, kjer vam jih dostavimo do vrat vašega doma. 

Pravilna uporaba maske za obraz je ključna za to, da bo ta delovala tako, kot mora.

Maske za obraz – kako jih namestiti?

 Ko kupite maske za obraz, ne pozabite še na njihovo pravilno uporabo. Ta je namreč ključna za to, da bo zaščitna higienska maska  delovala tako, kot mora. Zato je pametno, da si za namestitev maske za obraz vzamete čas, zraven pa poskrbite še za njeno pravilno nošenje in odstranitev.

Kako si torej namestiti masko za obraz?

Najprej si dobro umijte ali razkužite roke. Masko obrnite tako, da se vgrajena žička nahaja na zgornji strani. Elastične zanke zataknite za ušesi,  vgrajeno kovinsko žičko pa pritisnite ob nos, da se bo maska tesno prilegala obrazu. Masko primite pri nosu, spodnji del maske pa potegnite čez brado. Pravilno nameščena maska za obraz mora namreč pokriti nos, usta in brado.

NIJZ priporoča še, da se ves čas nošenja maske za obraz ne dotikate osrednjega dela maske, saj bi lahko tako prišlo do onesnaženja rok in nevarnosti prenosa okužbe na druge osebe. Ne pozabite še: masko zamenjajte vsakih nekaj ur. Če maska za obraz postane vlažna, jo zamenjajte nemudoma, saj ta več ne zagotavlja ustrezne zaščite. 

Poskrbite še, da boste maske za obraz sneli varno

Kaj pa, ko z uporabo maske za obraz končate?

Tako kot pravilna namestitev je ključna tudi pravilna odstranitev maske za obraz – zopet z umitimi ali razkuženimi rokami. Pazite, da ob snemanju maske prijemate samo za elastične trakove za ušesi, saj se lahko drugače okužite. Ko masko za obraz odstranite si, seveda, zopet temeljito umijte roke in jih po možnosti razkužite.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.