Znanje in podpora

Test letnih pnevmatik v nemški avtomobilistični reviji Auto Bild

Na testu so se najbolje odrezale Nokian Z G2, Goodyear Eagle F1 Asymetric2 in Hankook Ventus S1 evo2.

Medtem ko so pnevmatike Goodyear že večkrat posegle po dobrih uvrstitvah, sta uvrstitvi pnevmatike Nokian in Hankook med najboljše tri dokaz njihove nesporne kakovosti.

Test letnih pnevmatik v nemški avtomobilistični reviji Auto Bild

Pnevmatiki Nokian in Hankook boste našli tudi v Petrolovi ponudbi s popustom do 38 odstotkov.

V končnem mnenju so v reviji Auto Bild zapisali, da je pnevmatika Nokian Z G2 pokazala presenetljivo vsestranskost z najkrajšo zavorno potjo na suhem in mokrem cestišču, stabilnostjo v zavojih in natančnostjo pri odzivanju ter nizko porabo goriva.

Za Hankook Ventus S1 evo2 pa so zapisali, da je pnevmatika pokazala dobre vozne lastnosti na suhem in mokrem cestišču, ima dobre vozne lastnosti ob obilici vode (Aquaplaning) in kratkozavorno pot.

Zanimiva je tudi primerjava dveh različnih neodvisnih testov pnevmatik. Na ADACovem testu sta se namreč pnevmatiki Hankook in Nokian uvrstili na rep, medtem ko sta na Auto Bildovem testuprav pnevmatiki teh dveh proizvajalcev uvrščeni najvišje. Dejstvo je namreč, da so pri ADACu uporabili drug tip pnevmatik kot pri reviji Auto Bild. Pnevmatika Nokian V dimenzij 205/55 R16 je v enakem cenovnem razredu kot pnevmatika Nokian Z G2 istih dimenzij. Za obe boste na Petrolovih bencinskih servisih odšteli slabih 100 €. Podobno je tudi pri Hankooku. ADACov test je bil narejen s pnevmatiko Hankook Kinergy Eco K425, Auto Bildov pa s Hankook Ventus S1 evo2.

Testi so pokazali svoje, na vas pa je, da se odločite katero pnevmatiko boste kupili. Sami vam priporočamo tiste, ki jih je na svojem testu pregledovala revija Auto Bild.

* * *