Pogodbeno zagotavljanje prihrankov energije

Pogodbeno zagotavljanje prihrankov je model energetskega pogodbeništva pri Petrolu, kjer se investicija poplačuje iz naslova ustvarjenega prihranka energije ter neposredno iz prihranjenih stroškov oskrbe z energijo.

KONTAKTIRAJTE NAS

Bistvena prednost modela je dejstvo, da ne potrebujete začetnega finančnega vložka, saj večino investicijskih sredstev za izvedbo ukrepov zagotovimo mi.

Investicijo odplačujete z ustvarjenimi energetskimi prihranki, mi pa namesto vas prevzamemo tudi tehnična in ekonomska tveganja za izvedbo in upravljanje projekta. Pogodbenik se bo v celotni pogodbeni dobi trudil dosegati prihranke in s tem poplačati investicijo.


Vrsta različnih investicij

Pogodbeno zagotavljanje prihrankov je model, po katerem je možno financirati in izvesti vrsto različnih investicij oz. ukrepov v energetsko sanacijo.

V praksi v Petrolu po tem pogodbenem modelu sodelujemo tako z javnim sektorjem (občine, javna podjetja), kot z poslovnimi uporabniki in industrijo, ukrepi energetske sanacije pa so usmerjeni tako v notranjo razsvetljavo, zunanjo razsvetljavo, obnovo ogrevalnih sistemov, kot tudi delno ali celovito sanacijo zgradb.
 

Kontaktirajte nas

Slovenija

Dunajska cesta 50, 1000 Ljubljana

Hrvaška

Savska Opatovina 36, 10000 Zagreb