Ups! Vaša seja je potekla. Z brskanjem po spletni trgovini boste nadaljevali kot gost.

Merilnik krvnega tlaka s stetoskopom PiC

Blagovna št.: 245751

Blagovna znamka: Pic Solution

Merilnik krvnega tlaka s stetoskopom PiC_1

Izberite aneroidni mehanski merilnik krvnega tlaka Pic. 

Preberite več
Spletna cena
44,90 €
Plačilo na obroke s Petrol klub plačilno kartico že od:
11,22 € x 4
Prihranki za člane Petrol kluba
Brezplačen prevzem na prodajnem mestu
Več o izdelku

Izberite aneroidni mehanski merilnik krvnega tlaka Pic. 

Aneroidni  mehanski merilnik krvnega tlaka PiC za domačo ali profesionalno uporabo

PiC merilnik krvnega tlaka z manometrom vam bo pomagal pri rednem merjenju krvnega tlaka za natančne podatke in spremljanje vašega zdravja. Visok krvni tlak dokazano povzroča poškodbe na glavnih vitalnih organih in poškodbe na žilah.

Aneroidni mehanski merilnik PiC ima priložen čitljiv manometer z možnostjo pritrditve na roko, zraven pa je še manšeta velikosti 24 do 33 cm za enostavno nameščanje s pomočjo ježka.

Za redno spremljanje vašega zdravja zadostuje, da si izmerite krvni tlak dva do trikrat na dan. Tako boste lahko opazili odstopanja vašega krvnega tlaka od normalnih vrednosti.

Kako uporabljati Aneroidni mehanski merilnik krvnega tlaka PiC

Na levi roki zavihajte rokav in hrbtno stran podlahti položite na mizo ali sorodno podlago. Na notranji strani nadlahti, približno 2 cm nad komolčnim sklepom lahko otipate utrip in tja namestite mikrofon stetoskopa. Ko ovijete manšeto okoli roke bodite pozorni, da je med manšeto in roko prostora še za dva prsta. Olivi, ki sta na koncu stetoskopa si namestite v ušesa. Bodite pozorni, da med merjenjem mirujete. Z desno roko primite puhalo in zaprite ventil, leva roka pa mora mirno ležati. Manšeto napihujte s puhalom, dokler kazalec manometra ne kaže cca. 20 odstotkov višjo vrednost, kot je pričakovana vrednost zgornjega (sistoličnega) tlaka.

Odčitavanje zgornjega (sistoličnega) krvnega tlaka. Ventil na puhalu odpremo toliko, da je padanje tlaka v sistemu 2 do 4mmHg na sekundo. Kadar v stetoskupu jasno slišite ritmični utrip pomeni, da je to vas sistolični (zgornji) krvni tlak. Zapomnite si vrednost na manometru, ko ste zaslišali utrip.

Odčitavanje nizkega (diastoličnega) krvnega tlaka: Zrak še naprej uhaja iz manšete in utrip postaja vedno manj slišen. Kakor hitro se utripa ne sliši več, morate odčitati spodnjo (diastolično) vrednost vašega krvnega tlaka. Merjenje je s tem končano. Ventil odprite do konca, da spustite še preostali zrak iz manšete.

Nasveti pri uporabi merilnika krvnega tlaka PiC

Merilnik potrebuje za točno merjenje redno vzdrževanje in kontrolo. Med meritvami krvnega tlaka moramo paziti, da ne merimo dvakrat zapored ampak mora biti vmes vsaj 5 minutni odmor.

Garancija: 2 leti

Podrobnosti izdelka
Otrokom prijazno:
Ne
Upravljanje s pametnim telefonom:
Ne
Barva:
Črna
Vrsta napajanja:
Baterije
Vrsta termometra:
Analogen
Brezplačna dostava na vse bencinske servise
Možnost plačila do 24 obrokov brez obresti
Nagrajevanje zvestobe z Zlatimi točkami
Povsem varen nakup