Ups! Vaša seja je potekla. Z brskanjem po spletni trgovini boste nadaljevali kot gost.

SAČ - pekač za podpeko Plamen, fi 40 cm

Blagovna št.: 51281

Blagovna znamka: Plamen

SAČ - pekač za podpeko Plamen, fi 40 cm_1

Litoželezna posoda z pokrovom bo poskrbela za vedno popolne jedi, pripravljene pod peko. Sač Plamen s premerom 40 centimetrov bo s pomočjo žerjavice do popolnosti spekel vse vrste mesa in rib, pa tudi zelenjavo. 

Preberite več
Spletna cena
99,90 €
Plačilo na obroke s Petrol klub plačilno kartico že od:
11,10 € x 9
Več o izdelku

Litoželezna posoda z pokrovom bo poskrbela za vedno popolne jedi, pripravljene pod peko. Sač Plamen s premerom 40 centimetrov bo s pomočjo žerjavice do popolnosti spekel vse vrste mesa in rib, pa tudi zelenjavo. 

Priprava hrane "izpod sača" je doma v kuhinjah po celem Balkanu, pa tudi pri nas. Nič čudnega, saj gre za tradicionalno in odlično peko, ki bo dodala piko na i vašemu obroku - še posebej, če ga pripravite v tem priročnem pekaču Plamen!

Sočna in okusna hrana izpod peke

Ko govorimo o pripravi hrane pod peko, govorimo o tradicionalni pripravi jedi pod segretim železnim pokrovom, obloženim z ogljem in žerjavico, na katero se prisega še danes.

Hrana, pripravljena pod peko, bo namreč ohranila svojo sočnost in dober okus, zato boste na ta način vedno odlično pripravili meso, morske specialitete in zelenjavo. Podpeka bo prava za vse od ovčetine do teletine, svinjine, purana, piščanca in več, pa tudi za ribe in hobotnico, obvezen dodatek pa je zelenjava in, seveda, veliko krompirja.

Emajliran litoželezni sač za odličen obrok

Litoželezna posoda s pokrovom Plamen iz te ponudbe se ponaša s premerom 40 centimetrov, vrtni tigan pa je narejen iz kvalitetnega sivega litega železa. Tako se bo vaša posoda za podpeko vedno enakomerno segrela, hrana pa v njej pripravila bolje.

In ker ima sač Plamen notranjost prevlečeno z emajlom, ste lahko gotovi, da se vaša jed v njem ne bo sprijemala. 

Tako kot vse posode za peko, je tudi tale sač sestavljen iz spodnje ponve ter zvonastega pokrova, s katerim jo pokrijemo. V spodnji del posode naložimo hrano, jo pokrijemo s pokrovom, čezenj pa naložimo žerjavico, oglje ali vroč pepel. Ograjica, ki je nameščena na obodu pokrova, bo žerjavico in pepel obdržala na mestu. 

Nato moramo le še počakati, da se hrana v saču skuha. Ribe bodo pečene prej kot meso, zelenjava tudi. Vsake toliko zato pokukajte pod pokrov in preverite, ali je že čas za odličen obrok. Dober tek!

Več o SAČ - pekaču za podpeko Plamen, fi 40 cm

  • zadostuje za pripravo obroka za 6 oseb
  • premer posode: 40 cm
  • masa: 13,7 kg
Podrobnosti izdelka
Vrsta žara:
Sač posode in kotlički
Teža (kg):
13.7
Premer/širina površine za peko (cm):
40
Brezplačna dostava na vse bencinske servise
Možnost plačila do 24 obrokov brez obresti
Nagrajevanje zvestobe z Zlatimi točkami
Povsem varen nakup