Ups! Vaša seja je potekla. Z brskanjem po spletni trgovini boste nadaljevali kot gost.

Set za priklop na plinsko jeklenko

Blagovna št.: 218837

Blagovna znamka: Petrol

Set za priklop na plinsko jeklenko

Naš priročni set za priklop na plinsko jeklenko vsebuje vse, kar potrebujete za priklop plinske jeklenke na plinski žar ali kuhalnik.

Preberite več
Spletna cena
14,99 €
Prihranki za člane Petrol kluba
Brezplačen prevzem na prodajnem mestu
Več o izdelku

Naš priročni set za priklop na plinsko jeklenko vsebuje vse, kar potrebujete za priklop plinske jeklenke na plinski žar ali kuhalnik.

Kuhate na plin? 

Plinsko jeklenko lahko na svoj kuhalnik ali žar varno in hitro priklopite s tem priročnim Petrol setom, ki vsebuje plastično cev ter tesnila in objemke, vse za uspešno in varno inštalacijo vaše jeklenke. 

Varnost naj bo na prvem mestu

Da pa bo kuhanje s plinsko jeklenko kar se da brezskrbno, je pametno, da na prvo mesto postavite njeno varno uporabo. Še posebej zato, ker so plinske jeklenke z utekočinjenim plinom običajno nameščene v kuhinji ali ob kuhalniku oz. žaru, kjer je zbrana vsa družina.

Začnite na začetku. Ko priklapljate plinsko jeklenko s pomočjo tega seta, je nujno, da se držite navodil, ki ste jih v setu prejeli. Tako boste zagotovili, da ste svojo jeklenko priklopili tako, kot je treba. 

Nato bodte pozorni na vsak pojav značilnega vonja po plinu. Plin je v osnovi brez vsakršnega vonja, a mu proizvajalec doda poseben aditiv, ki služi prav temu, da ga v primeru težav lažje in hitreje zavohamo.

In kar storiti, če zavohate plin? Takoj ugasnite vse plamene, zaprite dohod plina ter odprite okna in vrata, da se prostor dobro prezrači. Nato prostor zapustite. 

Več o varni rabi plinske jeklenke si preberite tukaj, več o varni uporabi zemeljskega plina doma pa tukaj

Kaj pa shranjevanje plinskih jeklenk?

Tudi to je ključno za našo varnost. 

Doma lahko shranite največ 3 jeklenke velikosti do 10 kilogramov, poleg tega pa še eno jeklenko, ki ni večja od 5 kilogramov. Jeklenk ne smete hraniti v kletnih, spalnicah ali prostorih, ki so nižji od okoliških prostorov. 

Več o setu za priklop na plinsko jeklenko

  • Vsebuje:
    • Cev za propan - butan plin v dolžini 1,5 m
    • 2x objemke GER W1/9 10 - 1
    • 2x tesnilo plinsko regulator 1/2 18,5 x 10 x 2 NBR
    • Navodila za uporabo
Brezplačna dostava na vse bencinske servise
Možnost plačila do 24 obrokov brez obresti
Nagrajevanje zvestobe z Zlatimi točkami
Povsem varen nakup