Ups! Vaša seja je potekla. Z brskanjem po spletni trgovini boste nadaljevali kot gost.

Lokalni rekuperator Aira Eco Plus Wi-Fi

Blagovna št.: 309388

Lokalni rekuperator Aira Eco Plus Wi-Fi

Enosobna prezračevalna naprava z rekuperacijo za učinkovito prezračevanje in odzračevanje v stanovanjih in hišah.

Preberite več
Spletna cena
545,34 €

Zlata cena za 150 Zlatih točk
409,01 €
Prihranek
136,33 € (-24%)
Plačilo na obroke s Petrol klub plačilno kartico že od:
17,04 € x 24
Brezplačna dostava na dom
Več o izdelku

Enosobna prezračevalna naprava z rekuperacijo za učinkovito prezračevanje in odzračevanje v stanovanjih in hišah.

Gre za enosobno prezračevalno napravo z rekuperacijo za učinkovito prezračevanje in odzračevanje v stanovanjih, hišah ter javnih in poslovnih stavbah. Naprava omogoča visoko učinkovitost toplotne izmenjave (do 97%), dobro filtracijo zraka saj ima priložena G3 in F7 filter, ima že vgrajeno tipalo vlažnosti, možnost povezovanja več enot za usklajeno delovanje prezračevalnega sistema, možnost upravljanja naprave preko tedenskih urnikov in scenarijev ter upravljanja po skupinah.

 

Načini delovanja

Način prezračevanja
Prezračevalna naprava deluje v odvodnem ali dovodnem načinu z nastavljeno hitrostjo. Pri sinhronem delovanju dveh povezanih prezračevalnih naprav, ena deluje v načinu dovajanja, druga pa v načinu odvajanja.


Način rekuperacije
Prezračevalna naprava deluje v dveh ciklih po 75 sekund, da zagotovi rekuperacijo toplote in vlage.
Interval 1. Topel onesnažen zrak se odvaja iz prostora in gre skozi keramični toplotni izmenjevalnik, ki postopoma absorbira toploto. Po 75 sekundah prezračevalna naprava preklopi v način dovajanja zraka.
Interval 2. Svež in hladen zunanji zrak gre skozi toplotni izmenjevalnik in po 75 sekundah absorbira toploto. Nato se ponovi 1. interval. Ko se toplotni izmenjevalnik ohladi, prezračevalna naprava preklopi na odvodni način.

Dizajn enote je eleganten, preprost in nevpadljiv. Sprednja maska je dimenzij 239,6 x 258 mm. Premer cevi in izmenjevalca pa znaša fi 158 mm, tako da se za vgradnjo priporoča preboj stene vsaj fi 162 mm. Minimalna debelina stene za vgradnjo je 280 mm. Do dimenzije stene 470 mm ne potrebujete dodatne cevi

Enota ima možnost dveh zunanjih pokrovov:

  • standardni pokrov, ki zahteva vgradnjo iz zunanje strani
  • poseben pokrov z gibljivim tesnilom, ki omogoča montažo z notranje strani stene - ta je zelo priročen v primeru montaž na višini (stanovanja v blokih, višja nadstropja v hišah,...) ali drugem težko dostopnem mestu, kjer bi bila potrebna montaža z dvigalom. To bi namreč izrazito podražilo stroške montaže. Posebni pokrov z gibljivim tesnilom pa lahko enostavno nataknete na teleskopsko cev in ga potisnete skozi izvrtino. Ko na koncu namestite in privijete še notranji pokrov, zunanje gibljivo tesnilo zatesni izvrtino.

Tehnični podatki

  • Prezračevalna naprava je sestavljena iz teleskopske cevi z nastavljivo dolžino (ki se regulira s položajem notranjega zračnega kanala v zunanjem zračnem kanalu), prezračevalne enote in pokrova.
  • Filter F7 s predfiltrom in keramični toplotni izmenjevalnik se nahajata v notranjem kanalu. Filtri so namenjeni čiščenju dovodnega zraka in preprečevanju vdora tujkov v toplotni izmenjevalnik in ventilator.
  • Keramični toplotni izmenjevalnik črpa energijo iz odpadnega zraka, da segreje ali ohladi dovodni zrak. Omogoča izkoristek toplotne izmenjave do 97%.
  • Toplotni izmenjevalnik je v notranjosti opremljen z vlečno vrvico za lažjo odstranitev iz ventilatorja. Toplotni izmenjevalnik je nameščen na izolacijski material, ki se uporablja tudi kot tesnilo.

Prezračevalna naprava ima tudi protipovratne lopute. Te v primeru nedelovanja naprave preprečujejo vdor zunanjega zraka v prostor. 

Tako kot ostali lokalni prezračevalni sistemi so na seznamu Eko sklada tudi enote Aira Eco Plus, zaradi česar bodo imetniki teh enot upravičeni do delnega sofinanciranja nakupa in montaže v primeru nakupa najmanj dveh enot.

Upravljanje
Enota se lahko upravlja preko tipk na enoti, priloženega daljinca ali na daljavo preko telefona s pomočjo aplikacije Smart Vent. Uporabnik lahko preko aplikacije za mobilne telefone ustvari skupinsko kontrolo. Število enot v skupini ni omejeno. Uporabnik lahko enostavno upravlja vse enote v skupini naenkrat. Uporabnik lahko ustvari scenarije glede na vremenske spremembe, urnik ali spremembe stanja naprave.

Primer:
Ko vreme kaže, da je zunanja relativna vlažnost višja od 85%, lahko uporabnik nastavi napravo, da se ustavi ali deluje v izpušnem načinu, da prepreči vstop zunanje vlage. Enota bo samodejno delovala v skladu z nastavitvijo.

Garancija: 2 leti

Podrobnosti izdelka
Daljinski upravljalnik:
Da
Glasnost (v dB):
33
Učinkovitost (v %):
97
WiFi povezljivost:
Da
Zmogljivost (v m3/h):
50
Brezplačna dostava na vse bencinske servise
Možnost plačila do 24 obrokov brez obresti
Nagrajevanje zvestobe z Zlatimi točkami
Povsem varen nakup