Ups! Vaša seja je potekla. Z brskanjem po spletni trgovini boste nadaljevali kot gost.

Prva pomoč za avtomobiliste

Blagovna št.: 129996

Prva pomoč za avtomobiliste_1

Je komplet za nudenje prve pomoči v primeru prometne nesreče. Z njim boste pomagali ponesrečencem v nesrečah in optimalno oskrbeli vse vrste poškodb do prihoda nujne medicinske pomoči.

Preberite več
Spletna cena
14,59 €

Zlata cena za 30 Zlatih točk
9,99 €
Prihranek
4,60 € (-31%)
Prihranki za člane Petrol kluba
Brezplačen prevzem na prodajnem mestu
Več o izdelku

Je komplet za nudenje prve pomoči v primeru prometne nesreče. Z njim boste pomagali ponesrečencem v nesrečah in optimalno oskrbeli vse vrste poškodb do prihoda nujne medicinske pomoči.

Prva pomoč za avtomobilisti vam omogoča nudenje prve pomoči v primeru nesreče

V cestnem prometu ste vsakodnevno izpostavljeni morebitnim nesrečam kot soudeleženec ali pa le kot eden izmed mnogih voznikov, ki ste prisotni v času nesreče.

Ob tem se je potrebno zavedati, da smo vsem poškodovancem v nesreči dolžni nuditi prvo pomoč, v nasprotnem primeru smo lahko tudi kazensko odgovorni. Zato ni nič nenavadnega, da je prva pomoč – avtomobilisti obvezen komplet, ki mora biti v vsakem avtomobilu.

Prva pomoč za avto je izjemno uporaben pripomoček, ki vam bo prišel prav v primeru nesreče. Zavedajte se, da nujna medicinska pomoč prihiti na kraj nesreče za vami, zato morate imeti vedno pri sebi obvezno ustrezno opremo, s katero lahko pomagate ponesrečencem v nesreči.

Prva pomoč za avto vam bo v pomoč pri oskrbi najmanjših ran, kot tudi vseh težjih poškodb, ob tem pa vam nudi vse potrebno za ohranjanje življenja in zaščito tistega, ki pomoč nudi.

S pomočjo seta prve pomoči za avtomobiliste boste lahko optimalno oskrbeli poškodovance

Nekateri vozniki menijo, da mora biti prva pomoč za avto originalno zapakirana, vendar to ne drži. Ravno nasprotno. Svetujemo vam, da ob nakupu komplet za prvo pomoč odprete, in se pozanimate o njegovi vsebini.

In kaj boste našli v kompletu za prvo pomoč?

Komplet za prvo pomoč za avtomobiliste vam nudi vse za optimalno oskrbo poškodovancev.

Prvi povoj je namenjen hujšim krvavitvam, medtem ko so obliži, sterilne gaze in povoji namenjeni prekrivanju in povijanju različnih ran. V primeru opeklin vam bo prišel prav aluplast za opekline, pri mobilizaciji udov pa je nepogrešljiva trikotna ruta.

Ob nudenju prve pomoči se je potrebno zaščititi z rokavicami, ki jih boste prav tako našli v kompletu prva pomoč – avtomobilisti, za rezanje materiala ali oblek poškodovancev pa vam bodo prišle prav škarje z zaobljeno konico.

Potem, ko poškodovance oskrbite, jih pokrijete z metalizirano folijo, ki preprečuje razne podhladitve.

Poleg sanitetnega materiala, ki je v kompletu prva pomoč – avtomobilisti, so poleg tudi kratki napotki o nudenju prve pomoči, še bolje pa se je udeležiti kratkih osvežitvenih tečajev, s pomočjo katerih bo vaše ravnanje v primeru nesreče še toliko bolj suvereno, uporaba kompleta prva pomoč za avto pa povsem jasna. 

S kompletom prve pomoči za avtomobiliste boste zadostili vsem predpisom

Pravilnik o delih in opremi vozil predpisuje, da je prva pomoč za avto obvezen del vsakega vozila. Z nakupom kompleta prva pomoč – avtomobilisti, boste tako zadostili vsem predpisom, hkrati pa se tudi izognili plačilu kazni. 

Nikakor pa ne smete pozabiti, da ima prva pomoč za avto tudi rok uporabe, zato morate biti pozorni na to, da komplet za prvo pomoč zamenjate na vsakih pet let.

Po preteku petletnega roka sicer ni nujno, da zamenjate celoten komplet prva pomoč za avto, bistveno je, da zamenjate sanitetni material. Menjava po kosih se običajno cenovno ne izplača, saj je nakup kompleta za prvo pomoč cenovno ugodnejši.

Sestavljen je v skladu s predpisi, ki veljajo v Republiki Sloveniji:

S 1.5.2005 je na podlagi drugega odstavka 214. člena Zakona o varnosti cestnega prometa, začel veljati nov pravilnik o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil, ki ga je izdalo Ministrstvo za promet v Uradnem listu RS 106/2004.

Novi pravilnik o kompletu prve pomoči, ki sodi v obvezno opremo vozil, določa vsebino kompleta za prvo pomoč za avtomobiliste, ki mora v nastalih nujnih primerih (prometna nesreča) zagotavljati nudenje prve pomoči in oskrbo nastalih poškodb. Prav tako je s pravilnikom določen tudi način shranjevanja kompleta. 

S kompleti za prvo pomoč, ki ustrezajo zahtevam tega pravilnika, morajo biti opremljena vozila, prvič registrirana v Republiki Sloveniji po 1. januarju 2005. V vozilih, prvič registriranih v Republiki Sloveniji pred 1. januarjem 2005, mora biti vsebina obstoječih kompletov za prvo pomoč higiensko vzdrževana, nepoškodovana in z veljavnim rokom uporabe.

Brezplačna dostava na vse bencinske servise
Možnost plačila do 24 obrokov brez obresti
Nagrajevanje zvestobe z Zlatimi točkami
Povsem varen nakup