Ups! Vaša seja je potekla. Z brskanjem po spletni trgovini boste nadaljevali kot gost.

Kamin Lokaterm Vintgar 150A

Blagovna št.: 302819

Blagovna znamka: Lokaterm

Kamin Lokaterm Vintgar 150A

Okrogla peč ozke visoke oblike in čistih linij.

Preberite več
Spletna cena
2.490,00 €
Plačilo na obroke s Petrol klub plačilno kartico že od:
103,75 € x 24
Več o izdelku

Okrogla peč ozke visoke oblike in čistih linij.

Peč je možno dodatno opremiti s toplotno akumulacijo, ki akumulira toploto med gorenjem in jo sprošča še nekaj ur po koncu gorenja goriva.

Lokaterm enoročna regulacija (LER) omogoča enostavno enoročno nastavljanje količine in razporeditve zgorevalnega zraka, regulacija moči gorenja. Če se odločite za zunanji priklop svežega zraka, sistem LER zagotavlja popolno tesnost in neodvisnost peči od zraka v prostoru. Lokaterm peči, ki so opremljene s sistemom regulacije LER so zato primerne tudi za vgradnjo v objekte s prisilnim prezračevanjem.  Ročica LER je nameščena pod vrati kurišča.

Lokaterm avtomatska vrata (LAV) omogočajo enostavno samodejno zapiranje in kvalitetno tesnost tesnila oz. vrat skozi celo življenjsko dobo peči. LAV imajo nepremičen, votel in zračno hlajeno - hladen ročaj, ki služi odpiranju vrat. Zapiranje se s pomočjo vgrajenega mehanizma izvede samodejno ali z rahlim potiskom. Vrata so opremljena z zaskočnim mehanizmom, ki zadrži vrata v popolnoma odprtem položaju. Čiščenje peči in netenje ognja je z aktiviranim zaskočnim mehanizmom veliko bolj enostavno.

Lokaterm čisto steklo (LCS) je sistem, ki zagotavlja, da boste čarobnost gorenja opazovali skozi čisto steklo. Vroč sekundarni zrak priteka na notranjo stran stekla skozi odprtine nad kuriščem, nato po steklu navzdol, ter na ta način odvrača dimne pline od stekla.

Ostale lastnosti kamina Kokra Vintgar 150a:

  • nepremičen votel in hladen ročaj za odpiranje vrat,
  • možnost priklopa dimne cevi: zgoraj ali zadaj
  • možnost priklopa na zunanji dovod zraka, potrebnega za izgorevanje,
  • primarni, sekundarni in terciarni dovod zraka,
  • peč je v izvedbi s kovinskim plaščem črne barve

Kaminske peči Lokaterm so narejene v Sloveniji in so plod domačega znanja. Namenjene so uporabi kot glavni ali dopolnilni vir ogrevanja v bivalnih prostorih, pisarnah, počitniških hišicah in delavnicah. Več kot dobrodošle so v času, ko je uporaba centralnega ogrevanja lahko velik strošek za gospodinjstvo. Tradicija proizvodnje sega več kot 40 let nazaj in se je začela v Škofji Loki.

Kaminske peči Lokaterm se s svojo tehnično dovršenostjo, ekološko varnostjo in sodobno obliko uvrščajo v najvišji kakovostni razred tovrstnih ponudnikov v Evropi. Znane so po dolgi življenjski dobi. Ustrezajo predpisom iz standarda EN13240 in BimSchV 2. Peči Lokaterm so izdelane iz 2,5 do 4 mm debele pločevine in imajo dvojni plašč. Srce vsake peči je plinotesno varjeno kurišče, ki je obloženo s šamotno opeko, vermikulitno oblogo ali novejšo termo beton oblogo. Vrata z ognjevzdržnim keramičnim steklom imajo varnostni zapiralni mehanizem. Delovanje peči je (če je peč povezana na zunanji zrak) neodvisno od zraka v prostoru.

 

Garancija: 2 leti

Podrobnosti izdelka
Energent:
Drva
Sistem ogrevanja:
Toplozračni
Moč (v kW):
6.3
Energijski razred:
A
Širina (v mm):
464
Višina (v mm):
1523
Teža (v kg):
150
Premer nastavka za dimniške cevi (v mm):
150
Priklop dimnika:
Zgoraj ali zadaj
Izkoristek (v %):
80
Zmogljivost segrevanja (v m2):
50-70
Brezplačna dostava na vse bencinske servise
Možnost plačila do 24 obrokov brez obresti
Nagrajevanje zvestobe z Zlatimi točkami
Povsem varen nakup