Ups! Vaša seja je potekla. Z brskanjem po spletni trgovini boste nadaljevali kot gost.

Sava 195/65R15 91T M+S ESKIMO S3+

Blagovna št.: 128125

Blagovna znamka: Sava

Sava 195/65 R15 91T M+S ESKIMO S3+

Izberite napredne zimske pnevmatike znamke Sava z odličnim oprijemom in krajšo zavorno potjo v zimskih razmerah in mokrem cestišču. Omogočajo vam brezskrbno vožnjo v zahtevnih razmerah na cestišču.

Preberite več
C
D
72dB
Spletna cena
51,40 €
Plačilo na obroke s Petrol klub plačilno kartico že od:
10,28 € x 5
Brezplačno Triglav zavarovanje
Prihranki za člane Petrol kluba
Brezplačen prevzem na prodajnem mestu
Več o izdelku

Izberite napredne zimske pnevmatike znamke Sava z odličnim oprijemom in krajšo zavorno potjo v zimskih razmerah in mokrem cestišču. Omogočajo vam brezskrbno vožnjo v zahtevnih razmerah na cestišču.

Pnevmatike Sava Eskimo so zimske pnevmatike, ki zagotavljajo zanesljiv oprijem

Dejstvo je, da morajo biti zimske pnevmatike, zaradi nizkih temperatur, po sestavi gume drugačne od letnih, s čimer zagotavljajo optimalno delovanje pri nižjih temperaturah. Simbol snežinke, ki krasi pnevmatike Sava Eskimo, vam pove, da tovrstne gume lahko uporabljate v zimskih razmerah, torej vsako zimsko sezono od 15. novembra do 15. marca, dokler se le te ne obrabijo.

Za zimske pnevmatike je značilen njihov profil oziroma dezen, ki mora zagotavljati odvajanje plundre in dober oprijem v snegu. Tako so pnevmatike Sava Eskimo S3+ izdelane iz napredne zimske zmesi s siliko, zaradi česar ostajajo pri nizkih temperaturah še vedno dovolj mehke in prožne, da vašemu avtomobilu omogočajo boljši oprijem in vodljivost. Pnevmatike Sava Eskimo se boste razveselili vsi tisti, ki ste do sedaj imeli težave z nadzorom vozila v mrazu in snegu, saj bodo tovrstne pnevmatike vaše težave odpravile.

Pnevmatike Sava Eskimo za boljšo varnost tudi na mokrem cestišču

Tudi če so v zadnjem času zime bolj mile kar se tiče snega, to še ne pomeni, da nam v zimski sezoni ni potrebno menjati zimskih pnevmatik. Tudi, če ni snega, gre vseeno za letni čas, ko so nizke temperature in veliko dežja. Za varno vožnjo na mokrem cestišču je zato zelo pomemben tudi profil gume. Gume Sava Eskimo S3+ imajo profil oblikovan na takšen način, da vam dodatni robovi na tekalni plasti zagotavljajo boljši oprijem.

To pa še ni vse. Boljši oprijem in krajšo zavorno pot na mokrih cestah vam omogoča tudi posebna smola iz katere so pnevmatike Sava Eskimo izdelane. S tem dobite idealno kombinacijo materiala in profila, ki vam zagotavlja brezskrbno vožnjo tudi v zahtevnih razmerah na cestišču, kot sta na primer dež ali plundra. Pnevmatike Sava Eskimo bodo pripomogle k izogibu marsikateremu zdrsu ali nepredvidljivim situacijam v prometu.

Pnevmatike Sava Eskimo zmanjšujejo nevarnost akvaplaninga

Verjetno se boste spraševali kaj akvaplaning sploh je, lahko pa predvidevate, da je to zagotovo nekaj kar je povezano z vodo. In res je. Akvaplaning ali vodni klin je pojav, s katerim se običajno srečamo v deževnem vremenu, ko je na cestišču veliko vode. V normalnih pogojih se voda skozi kanale profila gum odteka izpod pnevmatike, če pa je količina vode prevelika, potem imamo občutek kot da na vodi glisiramo.

Medtem ko na količino vode na cesti ne morete vplivati, lahko pa bistveno pripomorete k izbiri primerne gume. Kakovostne zimske pnevmatike, kot so pnevmatike Sava Eskimo, imajo poseben profil, ki bistveno zmanjšuje nevarnost akvaplaninga. Odlikujejo ga usmerjeni široki kanali v tekalni plasti, ki pomagajo učinkovito odstranjevati vodo in brozgo. Na ta način boste imeli optimalen nadzor nad vašim vozilom tudi v primeru velike količine dežja.

Podrobnosti izdelka
Sezona pnevmatike:
Zimska
Širina pnevmatike:
195
Višina pnevmatike:
65
Premer pnevmatike:
15
Vrsta pnevmatike:
Osebni avtoplašči
Zgradba:
R
Indeks hitrosti pnevmatike:
T
Energetska učinkovitost pnevmatike:
D
Oprijem na mokrem pnevmatike:
C
Zunanji kotalni hrup pnevmatike:
B
Pnevmatika z oprijemom na snegu:
Da
Pnevmatika z oprijemom na ledu:
Ne
Zunanji hrup (dB) pnevmatike:
72dB
Brezplačna dostava na vse bencinske servise
Možnost plačila do 24 obrokov brez obresti
Nagrajevanje zvestobe z Zlatimi točkami
Povsem varen nakup