Pnevmatike

Vas zanimajo popusti na želene blagovne znamke ?


Družba Petrol je uradni zastopnik vrhunskih pnevmatik Nokian Tyres, Hankook in pnevmatik Imperial za Slovenijo. 


Vsem uporabnikom ponujamo široko ponudbo vseh ostalih proizvajalcev pnevmatik za osebna, poltovorna, tovorna, terenska in SUV vozila. Celotna ponudba pnevmatik vam je na voljo na vseh naših bencinskih servisih in v servisnih delavnicah TipStop Vianor, kjer lahko koristite tudi storitev menjave pnevmatik, kakor tudi ostale storitve servisiranja in vzdrževanja vašega vozila.

Testi priznanih avtomobilističnih zvez in revij dokazujejo da so pnevmatike Nokian Tyres in Hankook iz leta v leto med najboljšimi na tržišču.

Zadovoljstvo brez kompromisov - Nokian garantira kakovost

V kolikor z novim kompletom letnih pnevmatik Nokian ne boste zadovoljni, jih lahko zamenjate z novim. Pogoj za vrnitev pa je, da mora biti pri vseh montiranih pnevmatikah na indikatorju obrabe tekalne plasti (DSI – Driving Safety Indikator) v celoti vidna najvišja številka. DSI vrstica s številkami na tekalni plasti namreč pregledno prikazuje preostalo globino dezena v milimetrih. Pnevmatike lahko vrnete v roku 14 dni od datuma nakupa na istem prodajnem mestu. Več o akciji povprašajte svojega prodajalca. Akcija poteka na vseh bencinskih servisih Petrol, na Tip Stop Vianor servisnih delavnicah in pri izbranih veleprodajnih partnerjih družbe Petrol. Akcija velja za nakupe od 15. 3. 2015 do 30. 4. 2015.

Nokian SUV letne pnevmatike s tehnologijo Aramid

Vas zanima več o tehnologiji Aramid ?

Nokian Line SUV in zLine SUV (4x4). Pnevmatike so stabilne, natančne in tihe, zagotavljajo odlične vozne lastnosti tudi pri visoki hitrosti ter so izredno varne na mokri podlagi. Ključna dodana vrednost novih SUV pnevmatik Nokian je revolucionarna tehnologija bočnic Aramid, ki povečuje vzdržljivost pnevmatik tudi pod ekstremnimi pogoji. Izjemno močna in obstojna aramidna vlakna, ki se uporabljajo tudi pri neprebojnih jopičih, otrdijo in ojačajo bočnice ter jih naredijo odporne na obrabo in prereze. V kombinaciji z močno jekleno strukturo pasu in novo zmesjo tekalne plasti pnevmatike tako nudijo edinstveno obstojnost in možnosti obvladovanja za voznike športnih terenskih vozil ter so tako prava izbira za vse, ki ne želijo sklepati kompromisov in želijo varno vožnjo tako v mestu kot na neobljudenih podeželskih poteh. 

Nokian zLine SUV je bil jasen zmagovalec in edini model 4x4 pnevmatik na testu v nemške revije Off Road, ki je dosegel oceno posebej priporočljiva ("Besonders Empfehlenswert")! Nokian-ova nova ultra high performance SUV pnevmatika z aramidno bočnico je pokazala, da lahko naredi veliko več kot le prepreči poškodbe pnevmatik ob naletu na oster predmet/rob. V reviji so testirali devet pnevmatik, tudi od največjih premium konkurentov in sicer v velikosti 255/55R18 na vozilu Mercedes ML. Pnevmatika zLine SUV je prejela najboljše ocene na mokrem in suhem cestišču, še posebej so jo pohvalili za njene odlične vozne lastnosti. Poleg tega je imel Nokian zLine SUV najnižji kotalni upor. Revija preprosto komentira "Nokian doseže najboljše vrednosti pri zaviranju in vodljivost na suhi in mokri podlagi"

Letni katalog Nokian 2015

Inovacije za povečanje varnosti pnevmatik

Že več kot 80 let v podjetju Nokian Tyres razvijajo, testirajo in patentirajo nove rešitve, ki omogočajo večjo varnost pri vožnji. Cilj teh nenehnih inovacijskih dejavnosti je izboljšanje varnosti, vzdržljivosti in okoljevarstva. Glavna prioriteta je trajna varnost: vse lastnosti pnevmatike se morajo ohranjati v vseh voznih razmerah, ne glede na njihovo starost in stopnjo obrabljenosti.

Varnost za zahtevne letne pogoje

Kot najsevernejši proizvajalec pnevmatik na svetu, podjetje Nokian Tyres razvijajo vrhunske izdelke, ki so zasnovani za zahtevne pogoje z namenom, da naredijo vožnjo varnejšo in bolj prijetno.

Že od samega začetka so njihova skrbna testiranja in razvoj, vodila po poti do varnejših in ekološko prijaznejših pnevmatik. Njihove izkušnje v proizvodnji največkrat nagrajenih zimskih pnevmatik na svetu, Nokian Hakkapeliittas, zagotavljajo enako mero varnosti tudi pri uporabi celotne palete naprednih letnih pnevmatik. Ob nenehno spreminjajočih se voznih razmerah na severu so se naučili, da morajo biti letne pnevmatike varne za vožnjo od zgodnje pomladi, do pozne jeseni, na suhem in mokrem asfaltu ter enako na neravnih makadamskih cestah. Obsežna paleta letnih pnevmatik  Nokian, vam ponuja izbiro zanesljive in trpežne pnevmatike, ki bo ustrezala zahtevam vašega avtomobila in vašim voznim navadam.

 

Hankook Tire je v svetovnem merilu eno največjih in najhitreje rastočih podjetij za proizvodnjo inovativnih, visokokakovostnih in visokozmogljivostnih pnevmatik za osebna, dostavna, kompaktna športnoterenska in počitniška vozila, tovornjake in avtobuse ter tudi za športni avtomobilizem (dirkališča, reli).

Podjetje Hankook Tires želi kupcem pri kakovosti in zadovoljstvu v vožnji zagotoviti kar največjo odličnost, zato v svojih petih svetovnih raziskovalno-razvojnih centrih v Koreji, Nemčiji, ZDA ter na Kitajskem in Japonskem nenehno vlaga v raziskave in razvoj. Njihovi dosežki se dokazujejo tako skozi odlične teste avtomobilističnih revij, kakor tudi v ekstremnih pogojih dirkališč.

 

Znižanje cen letnih pnevmatik

Nokian Hankook
Imperial Sava
Kormoran Debica
   

Vsem imetnikom Petrolu klub plačilne kartice omogočamo nakup na do deset obrokov za pnevmatike. Minimalni znesek obroka je 30 EUR. Ob nakupu pnevmatik lahko koristite tudi 15% popusta na menjavo pnevmatik na TipStop Vianor servisnih delavnicah LjubljaniPodpečiCeljuNovem mestuŠkofji LokiIlirski Bistrici v Sežani ter franšiznih Vianor TipStop servisih, razen v Komnu in Dobrni

 

Označitve pnevmatik

Pri izbiri pnevmatike imejte vedno v mislih to, kar je pomembno za vas. Poleg treh lastnosti, ki so navedene na klasifikacijskih etiketah EU, obstaja še cela vrsta  dejavnikov, povezanih z varnostjo, učinkovitostjo in okoljevarstvom, ki jih izdelovalci pnevmatik pri izdelavi morajo upoštevati. Čeprav novi sistem etiket olajša primerjavo med raznimi modeli pnevmatik, bi vaša odločitev morala biti podprta tudi z informacijami strokovnjakov za pnevmatike, neodvisnih avtomobilističnih revij in proizvajalcev pnevmatik.​