Varstvo zasebnosti v Petrolu

Kaj je GDPR in kakšne spremembe prinaša za posameznika?

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V zasledovanju te vrednote sta Evropski parlament in Svet sprejela novo Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR, v nadaljevanju: Splošna uredba), ki je pričela veljati maja 2018.  Splošna uredba velja za vse upravljavce v EU, ki uporabljajo ali kakorkoli obdelujejo osebne podatke, postavlja enotna pravila za varstvo osebnih podatkov v EU, nekatera podrobnejša vprašanja pa so v Sloveniji dopolnjena še z delno veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), druga vsebinska in postopkovna vprašanja pa bodo urejena še v novem Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).
 
Splošna uredba je skladno s svojim poslanstvom, ki se nanaša predvsem na vzpostavitev transparentnosti obdelave osebnih podatkov, skrbnega in poštenega ravnanja upravljavcev in obdelovalcev osebnih podatkov, vsekakor prinesla tudi  izboljšanje vaše uporabniške izkušnje z nami.
 
Odgovorno ravnanje in skladno delovanje z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate, je za Petrol več kot le izvrševanje zakonodaje, je naša zaveza in obljuba!
 
V nadaljevanju vam predstavljamo kako se kot upravljavec osebnih podatkov  zavezujemo k zaupanju in spoštovanju vaše zasebnosti.
 

Kako smo v Petrolu pripravljeni na varstvo osebnih podatkov? 

V Petrolu spoštujemo zasebnost naših strank, zato z vašimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z veljavno zakonodajo ter internimi akti družbe. Skladno z navedenim bomo v Petrolu skrbeli, da poleg osebnih podatkov, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, obdelujemo le tiste osebne podatke, ki jih resnično potrebujemo, da vam zagotavljamo produkte in storitve najboljše možne kakovosti. Posameznike, ki nam bodo pa celo posredovali privolitev za obdelavo osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, priprave prilagojenih ponudb ali vabljenja k tržnim raziskavam, bomo ob samem posredovanju podatkov podučili o posameznem namenu uporabe danih osebnih podatkov kot tudi z vsemi ostalimi pravicami, ki jih ima skladno z veljavno zakonodajo. Podrobnejše odgovore na vprašanja, za kakšne namene uporabljamo vaše osebne podatke in na kakšni podlagi, lahko najdete tudi v Petrolovi Politiki zasebnosti na http://www.petrol.si/gdpr/politika-zasebnosti.
 

Kaj lahko z uvedbo ukrepov GDPR pričakujejo naši kupci?

  • Lasten nadzor nad svojimi osebnimi podatki,
  • spreminjanje svojih osebnih podatkov,
  • zahtevajo popravek osebnih podatkov, 
  • zahtevajo  omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, kjer je to mogoče,
  • zahtevajo prenos osebnih podatkov drugemu upravljavcu, 
  • seznanitev, v kakšnem obsegu, za kakšne namene in na kakšni podlagi Petrol uporablja njihove osebne podatke,
  • obveščanje o ponudbi produktov in storitev zainteresiranim kupcem,
  • prilagojene ponudbe,
  • možnost sodelovanja v tržnih raziskavah;
  • manj nepotrebnega obveščanja.

 

Kdo vam lahko še dodatno pomaga?

Za uresničevanje vaših pravic s področja varstva osebnih podatkov v Petrolu skrbi pooblaščenka za varstvo osebnih podatkov Nina Bizjak, s katero lahko kadarkoli stopite v stik glede vseh vprašanj povezanih z obdelavo vaših osebnih podatkov in uresničevanjem vaših pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Sporočilo ji lahko pošljete po elektronski pošti na naslov: dpo@petrol.si ali po navadni pošti na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska cesta 50, 1000 Ljubljana, s pripisom "za DPO".
 

Preberite tudi:

 

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.