Znanje in podpora

Kaj podariti za Valentinovo?

14. februar je tradicionalni praznik svetega Valentina ali kratko valentinovo, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen. Praznik se je sprva praznoval kot rimskokatoliški dan posta v čast svetemu Valentinu. Današnji pomen je dobil šele v obdobju srednjega veka, ko se je razvila zamisel o romantični ljubezni, katero so pričeli izkazovati s pošiljanjem voščilnic in z izmenjavo daril. Pa veste, kaj svoji ljubljeni osebi podariti za praznik zaljubljencev?

Prva pričevanja o povezanosti svetega Valentina z romantično ljubeznijo sega že v daljno 14. stoletje. V Angliji in Franciji so 14. februar označevali kot dan, ko se ptički ženijo. Marsikatera legenda o svetem Valentinu izhaja iz tega obdobja, najbolj prisrčna pa je sledeča:

V tretjem stoletju je cesar Klavdij II pahnil ljudstvo v kruto temačno vzdušje, ki ni ustvarjalo možnosti za ljubezen. Mlade moške so vpoklicali v vojsko in ker se je cesar zbal, da ne bodo želeli slediti njegovim ukazom, je prepovedal vse poroke in zaroke. Krščanski duhovnik Valentin se je okrutnežu postavil po robu tako, da je skrivaj poročal mlade vojake preden so odšli služit. Ko je cesar to izvedel, je Valentina zaprl in obsodil na smrt. V ječi je spoznal slepo ječarjevo hčer in se tako zaljubil vanjo, da ji je na predvečer njegove usmrtitve napisal sonet. Legenda pravi, da je dekle zaradi njegovih besed spregledalo. 

Valentinovo v Sloveniji

Valentin je pri nas pomladni svetnik in prinese ključ do korenin, zato se po starem kmečkem koledarju na ta dan začne prvo delo v vinogradih in na vrtovih. Pravijo, da se na 14. februarja ptički snubijo, torej se na gregorjevo, 12. marca ženijo. Moderno valentinovo je k nam prišlo šele ob koncu osemdesetih in v devetdesetih letih. Velika zahvala za to gre predvsem medijem in trgovcem. 

Kako praznovati valentinovo?

Valentinovo naj torej ne bo praznik, kjer vas pritiski družbe prisilijo, da se na vsak način trudite najti popolno darilo, ampak naj bo čas preživljanja skupnih trenutkov, praznovanja ljubezni in majhnih pozornosti, ki vam bo polepšalo življenje. Čeprav drži, da si je potrebno ljubezen izkazovati celo leto, pa prikupno valentinovo darilo vedno razveseli obdarovance, tudi če je to pričakovano.

Stereotipna darila za valentinovo marsikoga ne bodo osrečila, temveč znajo obdarovanca spraviti v precej slabo voljo, saj bo videti, kot da se za darilo zanj ali zanjo niste nič potrudili in je bilo darilo izbrano bolj pod prisilo. Danes velja pravilo, da na valentinovo podarjamo predvsem skromna darila, kot so na primer rože, sladke dobrote, drobni predmeti v obliki srčka in voščilnice. 
 

 Če vašemu partnerju materialna darila ne pomenijo veliko, potem ga ali jo lahko presenetite z boni za doživetja.

Izvrstna valentinova darila so doživetja

Valentinovo je lahko idealna priložnost, da svojo naklonjenost in predanost vaši ljubljeni osebi izpoveste na poseben način. Ideje za darila lahko dobite v marsikateri naši poslovalnici. Vedite, da bodo izvirna darila najbolje presenetila vaše drage. Če veste, da vašemu partnerju materialna darila ne pomenijo veliko, potem ga ali jo lahko presenetite z različnimi boni za doživetja. Trenutki, ki jih boste doživeli z vašim partnerjem, bodo neprecenljivi in jih ne more nadomestiti nobeno drugo darilo. 

Če se na valentinovo želite močno prikupiti svoji ljubljeni osebi podarite darilni bon DONUM ali Select Box. To je darilni paket, ki obdarovancem omogoča nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo v naboru 2200 adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in mnogo drugega. Če se odločite za vikend paket, potem si oglejte pestro ponudbo in izmed 30 različnih darilnih paketov, boste zagotovo nekaj našli zase.

Če ste s svojim partnerjem le kratek čas, potem je darilo lahko le pozornost, ki simbolizira ljubezen. Sploh če  boste podarili enega izmed številnih darilnih bonov Donum, ki jih dobite na najbližjem Petrolovem prodajnem mestu. Ponudba teh bonov je pisana na kožo tudi najbolj zahtevnim obdarjencem, saj je v njih zbran nabor edinstvenih doživetij, ki bodo ostala v spominu še dolga leta.

Unikatna darila zanjo bodo največje presenečenje

Pravijo, da se darila za žensko dobijo hitreje in lažje. Moški dostikrat iščete ideje za darila, pa niste čisto prepričani, ali bo to vaši dragi všečno. Zato vam v naših številnih poslovalnicah ponujamo različna unikatna darila, s katerimi lahko presenetite vašo boljšo polovico. Ideje za darila lahko dobite z obiskom v eni izmed naših poslovalnic po širni Sloveniji ali spletni trgovini Petrol eShop. Presenetite svojo drago z darilnimi paketi za nego in razvajanje, z unikatnimi ali praktičnimi darili ali pa ji podarite darilni bon doživetja.

Pri izbiri darila za moške upoštevajte njegov stil življenja

Mnogi so mnenja, da je pozornost do partnerja potrebno izkazovati preko celega leta. A da boste tudi ženske vsaj malo romantične, potem na dan zaljubljencev tudi ve izberite darilo zanj in presenetite svojega partnerja ter mu izkažite naklonjenost. Darila za moškega izberite premišljeno, upoštevajte njegov način življenja in tisto, kar rad počne v prostem času. Darilni seti za nego, športna oprema, računalniška oprema, oprema za avte, darilni boni doživetij so številni predlogi za darila s katerimi boste zadovoljile tudi najbolj zahtevne moške.
Pa ne skrbite, če se za darilo odločite v zadnjem momentu: pri nas lahko kupite odlična darila tudi v zadnjem trenutku.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.