Dodatki za izboljšanje goriv

Kurilna vrednost goriva je odvisna od njegove osnovne kemijske sestave. To velja tudi za ekstra lahko kurilno olje. Sestavo lahko izboljšamo z uporabo dodatka KOEL Plus. Ob nizkih temperaturah lahko lastnosti dizelskega goriva in kurilnega olja izboljšamo z dodatkom DIESEL Winter Protect K, ki preprečuje izločanje parafina.

Citerna s kurilnim oljem

KOEL Plus in DIESEL Winter Protect K sta vam na voljo na izbranih bencinskih servisih družbe Petrol, pa tudi pri šoferjih, ki vam dostavljajo Petrolovo kurilno olje.
Za dodatne informacije v zvezi z njihovimi lastnostmi ali uporabo lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 22 66.

 

Koel Plus

KOEL Plus - za boljši izkoristek peči

Več kot praktičen dodatek za kurilno olje

Koel Plus je visoko učinkovit dodatek, ki izboljšuje naravne lastnosti kurilnega olja. Povečuje zlasti učinkovitost zgorevanja, s čimer zagotavlja manjšo porabo goriva ter manjše emisije saj in ogljikovega monoksida. Zaradi dodatnih inhibitorjev korozije in stabilizatorjev preprečuje emulgiranje goriva z vodo in nastajanje mulja ter korozije v rezervoarjih.

Tudi do 6 % manjša poraba goriva

Zaradi ferocena, aktivne substance železa, ki pospešuje reakcijo hitrosti izgorevanja, je ob enakem toplotnem učinku poraba goriva manjša tudi
do 6 %.

Navodila za uporabo dodatka KOEL Plus

En liter dodatka KOEL Plus zadošča za 2.000 litrov KOEL. Priporočljivo razmerje mešanja z gorivom je torej 1: 2.000. Predpisanega razmerja mešanja ni priporočljivo prekoračiti, saj lahko to privede do motenj v delovanju peči. KOEL Plus v rezervoar dodajte pred ali med točenjem kurilnega olja,
da zagotovite dobro mešanje.

 

Diesel Winter Protect K - za rezervoarje, ki so neposredno izpostavljeni zunanjim nizkim temperaturam

Za boljše nizkotemperaturne lastnosti ekstra lahkega kurilnega olja in dizelskega goriva

DIESEL Winter Protect je dodatek v koncentrirani obliki, zato je še posebej primeren za dodajanje ekstra lahkemu kurilnemu olju ali dizelskemu gorivu pri skladiščenju v večjih rezervoarjih. Z njim še izboljšate nizkotemperaturne lastnosti goriva. Preprečuje izločanje kristalov parafina in njihovo usedanje na dno rezervoarja, kar je pogosto razlog za poslabšanje ali celo prekinitev pretoka goriva v zimskem času – mašenje filtrov, črpalk in cevovodov.

Dodatek še posebej priporočamo v primerih, ko je rezervoar z gorivom neposredno izpostavljen nizkim zunanjim temperaturam, kar pogosto velja za rezervoarje za ekstra lahko kurilno olje, če ti niso vgrajeni v skladu z zahtevami za hrambo kurilnega olja. Za ekstra lahko kurilno olje namreč veljajo posebne zahteve, s katerimi preprečimo, da bi temperatura goriva med skladiščenjem padla pod -5°C. Z uporabo dodatka lahko temperaturo uporabnosti kurilnega olja še precej izboljšate.

Z dodatkom DIESEL Winter Protect K v dizelskem gorivu, katerega s standardom predpisana filtrirnost v zimskem času znaša minimalno -20°C,  lahko še za nekaj stopinj izboljšamo uporabnost goriva pri nizkih temperaturah (tudi do -25°C).

Uporabljajte ga preventivno in pravilno

DIESEL Winter Protect K je potrebno gorivu dodati preden pride do težav, ko je gorivo še bistro ter njegova temperatura še ne pade pod 0°C. Tudi ta dodatek v rezervoar dodajte pred ali med točenjem kurilnega olja, da zagotovite dobro mešanje.

Liter dodatka zadošča za tisoč litrov goriva. Priporočljivo razmerje mešanja z gorivom je torej 1: 1.000. Prekoračitev omenjenega razmerja ni priporočena, saj bi to lahko vplivalo celo na poslabšanje nizkotemperaturnih lastnosti goriva.

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.