Zanima me kako škodljivo je ogrevanje z Qlima petrolejsko pečjo?

ponedeljek, 28. november 2016 ob 16:48

Zanima me kako skodljivo je ogrevanje z Qlima petrolejsko pecjo in uporabo petroleja Qlima ?

torek, 29. november 2016 ob 11:41
Spoštovani,

Petrol izvaja distribucijo in prodajo petroleja znamke Qlima Extra kot edine vrste petroleja za ogrevanje zaprtih prostorov s pečmi brez dimnega odvoda. Gre za visokokakovostni petrolej vodilnega evropskega proizvajalca peči in petroleja pod blagovno znamko "Qlima". Ogrevanje s pečmi in petroleji Qlima je najbolj prisotno v zahodni Evropi: Italija, Francija, tudi Nemčija, Belgija, Danska itd. v prostorih, kjer ni drugega stalnega sistema ogrevanja ali pa kot alternativni vir ogrevanja v prehodnih (manj hladnih) obdobjih. 


Več podatkov najdete tu:  

http://www.petrol.si/za-dom/izdelki/petrolej/petrolej-za-peci-qlima-extra

oziroma tudi pri dobavitelju peči (ki pa jih na Petrolu ne tržimo):

http://qlima.si/izdelki/gretje/

V osnovi se peči ločijo na klasične z izgorevanjem petroleja preko stenja in elektronske peči (Qlima Laser). V vseh variantah gre za varen način ogrevanja, več bi vam glede (ne)škodljivost znali pojasniti pri proizvajalcu peči. 

V Petrolu skrbimo za ustreznost kvalitete petroleja s testiranjem tehničnih karakteristik v našem naftnem laboratoriju in doslej v več kot 15 letih sodelovanja nismo zaznali odstopanja ali kakršnihkoli kvalitetnih težav. 

Mislim, da si lahko brez skrbi omislite ogrevanje s Qlima pečjo, za nakup petroleja pa vas vabimo na katerikoli izbran bencinski servis, kjer dobite 20-litrsko pakiranje petroleja Qlima Extra. 


Lep pozdrav,
Frane Zupančič
Področje veleprodaja