Žal vas moram grajati glede opustitve prikaza gibanja cen kurilnega olja.

Irena Recek
-
ponedeljek, 10. oktober 2016 ob 20:55

Žal vas moram grajati glede opustitve prikaza gibanja cen kurilnega olja. Dejstvo, da se cena oblikuje na prostem trgu, nikakor ne bi smela biti razlog za opustitev omenjenega prikaza. Kot dolgoletnega kupca kurilnega olja pri petrolu, me vseeno zanima kako se cena olja giblje pri vas/nas. Nenazadnje se cena prilagaja cenam nafte na svetovnem trgu in imam tako vpogled v gibanje cen skozi sezono oziroma leto. Bi bilo res tako težko nadaljevati s prikazom cen za nazaj?!
Hvala in LP

Aleksander Salkič
-
torek, 11. oktober 2016 ob 13:00
Spoštovani, 


Petrol ima izdelano metodologijo oblikovanja cen, ki je ob upoštevanju pravil varstva konkurence ne smemo razkrivati. Cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja se zdaj blikujejo prosto glede na cene naftnih derivatov na svetovnih borzah in razmerju med dolarjem in evrom, upoštevaje vse državne davčne obremenitve in takse, ponudniki pa neodvisno določijo način spreminjanja cen. Več o tem si lahko preberete na spodnji povezavi, kjer tudi najdete strukturo cen pogonskih goriv in njihovo zgodovino: http://www.mgrt.gov.si/si/delovna_podrocja/notranji_trg/nadzor_cen_naftnih_derivatov/cene_naftnih_derivatov/ 


Ker so cene po posameznih prodajnih mestih lahko različne, tudi ni mogoče več spremljati enotne zgodovine teh cen, saj bi v nasprotnem morali zbirati in objavljati cene za vsako prodajno mesto posebej. Prodajnih mest pa je na Petrolu več sto in bi bilo kaj takega nesmiselno objavljati. Kolikor je nam znano tudi drugi trgovci ne objavljajo več zgodovine cen KOEL.

 

Hvala za razumevanje.

 

Lep pozdrav,

mag. Aleksander Salkič

Direktor Korporativnega komuniciranja

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.