Pri točenju goriva v Fiat Punto imam težave, ker se mi ročka ves čas izklaplja.

nedelja, 28. avgust 2016 ob 12:29

Spoštovani! Pri točenju goriva v Fiat Punto (letnik 2003) imam težave, ker se mi ročka ves čas izklaplja (prekine dovod goriva, čeprav rezervoar ni poln). Poskusil sem že vse mogoče načine (različni servisi, različni točilni avtomati, različni koti in položaji ročke), vendar nič ne pomaga. Gorivo moram točiti takorekoč po kapljicah, kar je naporno, nepraktično in moteče. Zanima me, če obstaja kakšna preprosta rešitev za to težavo, ker verjetno nisem edini. Odprtina, loputa in grlo na avtomobilu so originalni, zato ne bi posegal vanje, če ni nujno.

ponedeljek, 29. avgust 2016 ob 13:44

Spoštovani,

priznati moramo, da take težave še nismo zaznali. Naše točilne pipe so sicer na različnih točilnih mestih lahko različno občutljivo za izklop. To pomeni, da bodo ene prej ene pa kasneje izklopile. Da pa bi se z njimi ne dalo natočiti goriva, oz. da bi pri tem imeli take težave nam resnično ni poznano. Iz navedenega sklepamo, da gre verjetno za specifiko vašega vozila (ne le modela Punto). Možno je, da je pri vhodu goriva v rezervoar kakšna ovira (tovarniška napaka ali morebitna naknadno nastala zapora/plastika ali drug predmet, ki se je tam zagozdil in preprečuje/ovira vstop goriva v rezervoarsko cev). To vam seveda lahko preveri le servisna delavnica, kjer pa bo potrebno poseči tudi v ta del polnilne odprtine.

Drugih vzrokov ne vidimo, zato bo to težavo dejansko potrebno rešiti s pomočjo servisa. Upamo seveda, da vam bo težavo na ta način uspelo odpraviti.

Lepo vas pozdravljamo,
Silvan Simčič
Področje tehnični razvoj, kakovost in varnost 

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.