UTA kartica

Dobrodošla je na več kot 31.000 prodajnih mestih
v 36 državah, njena kakovost pa se kaže tudi
v velikem številu dodatnih storitev in ugodnosti.
Z njo lahko plačujemo tudi cestnine,
tunelnine, popravila vozil, ...

UTA Petrol plačilna kartica

UTA Petrol plačilna kartica je mednarodna kartica, ki je nastala v sodelovanju družbe Petrol d.d., Ljubljana in podjetja Union Tank Eckstein GmbH & Co KG. Ta kupcem – uporabnikom UTA kartic omogoča nakup goriva za tovornjake in avtobuse, kot tudi možnost plačevanja različnih storitev po vsej Evropi in severni Afriki.

UTA Petrol  plačilna kartica je brezplačna.

Vse UTA Petrol plačilne kartice so opremljene z osebno identifikacijsko številko (PIN kodo), ki je vezana na vozilo ali podjetje in služi kot zaščita pred zlorabo kartice ob njeni izgubi ali kraji.

Prednosti kartice UTA Petrol plačilne kartice

  • Ena sama kartica zadostuje za domače in mednarodno okolje, saj je uporabna na vseh Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji in na vseh UTA prodajnih mestih po Evropi in severni Afriki. Pogodbeni partner kupca- uporabnika  UTA Petrol plačilne kartice je Petrol d.d.,Ljubljana,  zato vsa komunikacija poteka med njima. Kupci vse obveznosti poravnavajo v evrih.
  • Razvejana mreža bencinskih servisov, tudi s hitro-pretočnimi (high-speed) črpalkami, z velikimi parkirnimi površinami in elektronsko obdelavo podatkov.
     
  • Upravljanje z voznim parkom: sistem obračunavanja, ki ga uporablja UTA, je instrument za pomoč pri vseh plačilih, načrtovanju in upravljanju vašega voznega parka. Njegove komponente predstavljajo osnovo za vaše poslovanje, kontrolo stroškov, ter vračilo tujega DDV.
     

Fakturiranje

Račun za blago in storitve, ki jih plačate z UTA Petrol plačilno kartico, prejmete od družbe Petrol d.d.,Ljubljana. Z računom prejme uporabnik UTA Petrol plačilne kartice tudi podrobno poročilo o porabi. Račune izda sistem UTA dvakrat mesečno, na zahtevo pa dostavi vse podatke o transakcijah tudi v elektronski obliki.

Vračilo davka

Za nakupe v tujini je - skladno s predpisi posameznih držav - uporabniku UTA Petrol plačilne kartice zagotovljeno vračilo že plačanega davka v tujini. Storitev vračila davka opravlja za to specializirano podjetje Nikosax iz Danske.

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.