Ali lahko na Petrolu dobim tudi tako imenovana biogoriva?

torek, 24. maj 2011 ob 20:33

Zanima me ce pri petrolu se lahko, na kak nacin dobi tudi tako imenovana BIOGORIVA??

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 10:13

Spoštovani,

Biogoriva so splošen pojem za goriva proizvedena iz naravnih (obnovljivih) virov. Čistih biogoriv (100%) zaenkrat v Petrolu nimamo v prodaji. Pred časom je bil sicer na enem našem BS že v prodaji tudi čisti, 100% biodizel, a smo prodajo zaradi nezanimanja kupcev zanj začasno ustavili.
Biogoriva so lahko tudi primešana klasičnim fosilnim gorivom. V Petrolu tako že nekaj let prodajamo tudi dizel, ki lahko vsebuje do 5% biogoriva (biodizla). Za njegovo uporabo veljajo povsem enake zahteve kot za čisti fosilni dizel, zato tega na prodajnem mestu posebej ne navajamo, ker zato ni nobene potrebe. Dizel gorivo s tako vsebnostjo biogoriva (biodizla) je sicer v prodaji tudi pri drugih distributerjih, saj gre za zakonsko obveznostjo, ki vsem distributerjem nalaga uvajanje biogoriv na trg. Zelo pomembno pri tem je, da so dodana biogoriva ustrezne kakovosti. Biodizel, ki ga vsebujejo Petrolova goriva, je garantirano ustrezne kakovosti.

Biogoriva, tudi v "čisti" obliki se bodo v prihodnosti verjetno pogosteje pojavljala tudi na prodajnih mestih. V Petrolu jih bomo uvrstili v prodajni program takoj, ko bo zato obstajal dovolj velik interes kupcev. Kot rečeno uvajanje biogoriv spodbuja in narekuje tudi nacionalna in evropska zakonodaja.

Če bi vas v zvezi s posameznimi gorivi zanimalo več, smo vam seveda na razpolago. Prosimo pa, da navedete konkretneje, katere vrste biogoriov vas zanimajo.

Lep pozdrav,
Silvan Simčič

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.