Pnevmatike

Vas zanimajo spletne cene pnevmatik?


Družba Petrol je uradni zastopnik vrhunskih pnevmatik NOKIAN, NORDMAN, HANKOOK in LAUFENN.

     
______________________________________________

10 razlogov za nakup zimskih pnevmatik na Petrolu

10 razlogov za nakup pnevmatik na Petrolu
 1. Več kot 300 prodajnih in prevzemnih mest.
 2. Velika zaloga in hitra dobava.
 3. Ugodne cene.
 4. Varna in zanesljiva storitev pri nakupu in montaži.
 5. Široka ponudba pnevmatik, izbira med več kot 15 blagovnimi znamkami.
 6. Vse na enem mestu: nakup, montaža in shranjevanje.
 7. Brezplačno zavarovanje pnevmatik z asistenco za 2 leti ob nakupu 4 pnevmatik za člane Petrol kluba.
 8. Ob nakupu 4 pnevmatik Nokian kupon za 20 € ob premontaži v TipStop Vianorju.
 9. Možnost plačila na obroke s plačilno kartico Petrol klub.
 10. Nasvet strokovnjaka pri nakupu v TipStop Vianorju.

Nakup zimskih pnevmatik še nikoli ni bil enostavnejši. Svoje poiščite v eShopu.


Akcija Nokian - 20 € popusta na premontažo (zaključena z dnem 1. 12. 2018)

Ob enkratnem nakupu kompleta 4 pnevmatik Nokian za osebna, poltovorna in 4x4 vozila na vseh prodajnih kanalih družbe Petrol (bencinski servisi, eShop in vulkanizerske delavnice TipStop Vianor) stranki povrnemo 20 € v enkratnem znesku ob obračunu premontaže na kateremkoli Vianor servisu. Stranka s seboj prinese račun nakupa kompleta pnevmatik Nokian in izpolni kupon, ki ga prejme v servisni delavnici Vianor. Število kuponov je omejeno. Akcija traja od 1. 9. do zaloge kuponov (zaključena z dnem 1. 12. 2018).


V sodelovanju z zavarovalnico Triglav poteka akcija. 

Člani Petrol kluba prejmete ob enkratnem nakupu kompleta 4 pnevmatik katerekoli znamke brezplačno zavarovanje pnevmatik z asistenco za 2 leti. Ugodnost velja za vse člane Petrol kluba, ki bodo nakup opravili s Petrol klub kartico ali se z njo v fazi nakupa identificirali. Pnevmatike lahko kupite na bencinskih servisih Petrol, spletni prodaji eShop in na izbranih vulkanizerskih delavnicah TipStop Vianor.

Imetniki Petrol klub kartice imate možnost plačila na obroke.


Test zimskih pnevmatik 2018

ADAC
175/65 R14 T
205/55 R16 H

AMZS
175/65 R14 T
205/55 R16 H


Motoristične pnevmatike Michelin tudi na Petrolu

V dogovoru z enim od največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu, z družbo Michelin smo v podjetju Petrol podpisali dogovor o distrubuterstvu njihovih pnevmatik za motorna kolesa in skuterje. Široka ponudba visoko kakovostnih pnevmatik je sedaj dostopna na prodajnih mestih Petrola po vsej Sloveniji. Preverite ponudbo v naši spletni trgovini eShop.


Vsebina ugodnosti za člane Petrol kluba

Zavarovanje pnevmatik z asistenco

Vsi Člani Petrol kluba bodo ob enkratnem nakupu kompleta 4 pnevmatik katerekoli znamke prejeli brezplačno zavarovanje pnevmatik z asistenco za 2 leti. Ugodnost velja za vse člane Petrol kluba, ki bodo nakup opravili s Petrol klub kartico ali se z njo v fazi nakupa identificirali.

Stranka ob nakupu ne prejme svoje zavarovalne police za svoje pnevmatike, ker gre pri zavarovanju za paketno zavarovanje, ki ga je z zavarovalnico Triglav sklenilo podjetje Petrol. Stranki se v sistemu pod njeno številko kartice zabeleži ta ugodnost, ki jo bo lahko ob morebitnem škodnem primeru lahko koristila. Kakšen je postopek, preberite v nadaljevanju.

Pnevmatike lahko kupite na bencinskih servisih Petrol, spletni prodaji eShop in na izbranih vulkanizerskih delavnicah TipStop Vianor.

In kaj vse zajema brezplačno zavarovanje z asistenco?

Zavarovanje pnevmatik vključuje naslednja zavarovanja:

• Zavarovanje avtomobilskih pnevmatik
• Zavarovanje avtomobilske asistence ob poškodbi pnevmatik
Za zavarovanje avtomobilskih pnevmatik veljajo Splošni pogoji za zavarovanje avtomobilskih pnevmatik, za zavarovanje asistence ob poškodbi pnevmatik pa Splošni pogoji za zavarovanje avtomobilske asistence ob poškodbi pnevmatik.

Zavarovanje avtomobilskih pnevmatik krije škodo na avtomobilskih pnevmatikah, če je prišlo do:
• poškodbe pnevmatike, ki so posledica povoženih žebljev ali drugih ostrih predmetov in robnikov,
• poškodbe pnevmatike, ki so posledica zlonamernih ali objestnih dejanj tretjih oseb.

Zavarovanje asistence ob poškodbi pnevmatik obsega:
• organizacijo storitev zavarovalnice in kritje stroška menjave pnevmatike;
• stroške vleke ali prevoza vozila iz kraja asistenčnega primera do najbližjega pooblaščenega servisa v asistenčnem primeru, ko vozila ni mogoče popraviti na kraju asistenčnega primera;
• skrb za zavarovance, ki obsega organizacijo storitev zavarovalnice in krije stroške za prevoz zavarovancev.

Zavarovanje avtomobilskih pnevmatik velja na območju Evrope v geografskem smislu. Zavarovanje avtomobilske asistence ob poškodbi pnevmatik velja na območju Republike Slovenije.

Ob škodnem primeru pokličite Asistenčni center Zavarovalnice Triglav na 080 28 64 in pooblaščeni izvajalci asistenčnih storitev vam bodo pomagali v najkrajšem možnem času. Ob klicu se identificirajte s številko svoje Petrol klub kartice, ki ste jo uporabili pri nakupu pnevmatik. Ob prihodu asistence do vas na kraj nezgode, bo asistenca preverila ali imate pravilno Petrol klub kartico in na vozilu pnevmatike, ki so bile s to kartico kupljene. V kolikor se podatki ujemajo bo asistenčni primer realiziran. Več o pogojih si preberite v splošnih pogojih: Splošni pogoji za zavarovanje avtomobilskih pnevmatik, Splošni pogoji za zavarovanje avtomobilske asistence.


Nokian v sodelovanju z AMZS Centrom varne vožnje Vransko

Od 1.avgusta 2016 dalje sta pogodbo o sodelovanju podpisala proizvajalec vrhunskih pnevmatik Nokian in AMZS Center varne vožnje na Vranskem. Tako bodo vsi udeleženci tečajev in izobraževanj imeli možnost spoznati vrhunske pnevmatike in jih tudi preizkustiti v praksi, saj so vsa vozila centra opremljena s pnevmatikami Nokian. Več o Centru varne vožnje si lahko preberete na www.amzs.si/cvv.
 

Nokian Satisfaction - Nokian garantira kakovost in zadovoljstvo

V kolikor z novim kompletom letnih pnevmatik Nokian ne boste zadovoljni, jih lahko zamenjate z novim. Pogoj za vrnitev pa je, da mora biti pri vseh montiranih pnevmatikah na indikatorju obrabe tekalne plasti (DSI – Driving Safety Indikator) v celoti vidna najvišja številka. DSI vrstica s številkami na tekalni plasti namreč pregledno prikazuje preostalo globino dezena v milimetrih. Pnevmatike lahko vrnete v roku 14 dni od datuma nakupa na istem prodajnem mestu.

Garancija bočnic Aramid za SUV pnevmatike

Tehnologija bočnic Nokian Aramid poveča vzdržljivost pnevmatike pod poresenetljivimi pogoji. Garancija strankam omogoča brezplačno pridobitev novega, ustreznega izdelka, če pride do nenamerne poškodbe bočnic pnevmatike. Garancija pnevmatik Nokian Tyres Guarantee velja za pnevmatike kupljene med 1.3.2017 in 28.02.2018.

 


Pnevmatike na obroke

Imetniki Petrol klub plačilne kartice lahko kupite pnevmatike na do 10 obrokov (razen na določenih servisnih delavnicah), pri čemer je lahko najnižji obrok 30 eur.
 

Vsem uporabnikom ponujamo široko ponudbo vseh ostalih proizvajalcev pnevmatik za osebna, poltovorna, tovorna, terenska in SUV vozila. Celotna ponudba pnevmatik vam je na voljo na vseh naših bencinskih servisih in v servisnih delavnicah TipStop Vianor, kjer lahko koristite tudi storitev menjave pnevmatik, kakor tudi ostale storitve servisiranja in vzdrževanja vašega vozila.

Označitve pnevmatik

Pri izbiri pnevmatike imejte vedno v mislih to, kar je pomembno za vas. Poleg treh lastnosti, ki so navedene na klasifikacijskih etiketah EU, obstaja še cela vrsta  dejavnikov, povezanih z varnostjo, učinkovitostjo in okoljevarstvom, ki jih izdelovalci pnevmatik pri izdelavi morajo upoštevati. Čeprav novi sistem etiket olajša primerjavo med raznimi modeli pnevmatik, bi vaša odločitev morala biti podprta tudi z informacijami strokovnjakov za pnevmatike, neodvisnih avtomobilističnih revij in proizvajalcev pnevmatik.

 


Preberite tudi:


 

                                                                                                            

Najboljše na svetu

Nova pnevmatika Nokian WR D4 je prvakinja v oprijemu, njene edinstvene inovacije pa omogočajo varno in uravnoteženo vožnjo tako na mokrih kot zasneženih cestah.
Je prva zimska pnevmatika na svetu, ki omogoča oprijem v mokrem v najboljšem razredu označevanja pnevmatik v EU – razredu A.
Naredite vse za to, da bo vaša vožnja tudi v zimskih razmerah zanesljiva in varna.

Najboljše vrhunske zimske pnevmatike na svetu z oprijemom v mokrem razreda A!

Legendarne

Nokian je od leta 1936 pionirka v industriji pnevmatik s skupno 44 generacijami pnevmatik Hakkapeliitta, tako pnevmatik z žebljički kot brez, za osebne avtomobile in težko mehanizacijo. Zaradi številnih inovacij, več kot sto patentov za zimske pnevmatike in visokih ocen na testih revij leto za letom so pnevmatike Nokian postale legendarne. Skozi desetletja je osnovno načelo razvoja pnevmatik ostalo enako: cilj je razviti pnevmatike za zimske voznike, ki cenijo varnost in zahtevajo zanesljivost v vseh vremenskih razmerah.

In tu je najnovejši rezultat

Pnevmatika Nokian WR D4 je prvakinja v oprijemu, njene edinstvene inovacije pa omogočajo varno in uravnoteženo vožnjo tako na mokrih kot zasneženih cestah. Je prva zimska pnevmatika na svetu, ki omogoča oprijem v mokrem v najboljšem razredu označevanja pnevmatik v EU – razredu A.

 

Nokian Block Optimized Siping - večji oprijem v zimskih razmerah, boljši občutek upravljanja vozila. Vsaka površina in zareza na elegantni tekalni površini ima natančno določeno obliko in namen, kar lahko občutimo v odličnih lastnostih oprijema in upravljanja.

Nokianova zmes gume Twin Trac Silica - natančen oprijem, odlična odpornost pred obrabo in nizka poraba goriva. Edinstvena porazdelitev delcev v Nokianovi zmesi gume Twin Trac Silica, ki vsebuje naravni kavčuk, silicij in olje oljne ogrščice, zagotavlja vrhunske lastnosti oprijema na zasneženi in mokri podlagi.

Nokian – znamka, ki sodeluje z vodilnimi proizvajalci avtomobilov

Nokianovo neprimerljivo strokovno znanje o zimskih pnevmatikah cenijo tudi svetovno znani proizvajalci avtomobilov. Strogi standardi in zahtevni razvojni postopki zagotavljajo popoln izkoristek najboljših lastnosti različnih modelov avtomobilov. Več kot dvajset proizvajalcev kakovostnih znamk je izbralo izdelke Nokian Tyres za prve vgradnje zimskih pnevmatik.

Zanimivost

Družba Nokian Tyres je razvila najbolj energijsko učinkovito zimsko pnevmatiko v avtomobilski industriji za voznike električnih vozil. V skladu z EU-oznako za pnevmatike spada Nokian Hakkapeliitta R2 v najboljši razred A glede izkoristka goriva. Nova generacija zimskih pnevmatik Hakkapeliitta, ki združuje daljši doseg in vrhunski oprijem, je zasnovana za BMW-jeva električna vozila i3 in hibridna vozila i8. Novi model pnevmatik je na voljo v naslednjih velikostih: 155/70 R19 84Q in 215/45 R20 95R XL.

Varnost za zahtevne zimske pogoje

Kot najsevernejši proizvajalec pnevmatik na svetu, podjetje Nokian Tyres razvija vrhunske izdelke, ki so zasnovani za zahtevne pogoje z namenom, da naredijo vožnjo varnejšo in bolj prijetno.

 


 

Vrhunska kakovost iz tovarne Nokian.

Nordman WR so uravnotežene zimske pnevmatike za  osebne avtomobile z izrednim oprijemom na brozgi. Pnevmatike so zaradi oprijema na brozgi v različnem zimskem vremenu v osrednji Evropi zelo varne. Na podlagi tehnoloških inovacij so bile preizkušene in testirane v edinstvenih pogojih: rob za brozgo, asimetrični vzorec tekalne plasti in polirani kanali. Zaradi ostro prirobljenega roba za brozgo na notranjih kockah sodobnega vzorca tekalne plasti pnevmatika učinkovito odstranjuje sneg in vodo, ki je med cesto in njo.

 • Uravnotežena pnevmatika z dobrim oprijemom in lahkim kotaljenjem
 • Odlične lastnosti pri vožnji po brozgi
 • Dober nadzor na suhih in zasneženih površinah
 • Odličen oprijem na mokrih površinah

Nordman WR je varna zimska pnevmatika, ki tudi ob visoki hitrosti omogoča stabilno vožnjo tako na zasneženem cestišču kot na golem asfaltu. Oprijem pnevmatike Nordman WR ostane stabilen in tudi na mokrem cestišču omogoča natančno zaustavitev. Samozaporne  3D lamele na ravnih linijah kock, ki so na  osrednjem delu, omogočajo bočno in vzdolžno stabilnost  s katero je izboljšana stabilnost in oprijem na mokrem cestišču.

Nordman WR SUV (terenska vozila)  je pnevmatika z visoko zmogljivostjo in stabilno vožnjo na snegu, brozgi in na golem cestišču. Robustna pnevmatika za terenska vozila (SUV)  z natančno odzivnostjo tudi pri visoki hitrosti omogočajo hitro krmiljenje.  Uravnotežena in varna vodljivost je še posebej vidna pri zavojih, menjavi voznega pasu in pri izmikanju.  Zaradi asimetrične tekalne plasti je vožnja izboljšana, zaradi samozapornih 3D lamel osrednjem delu pa je vodljivost stabilna.

 • Natančnost, stabilnost in izredna vodljivost
 • Izredne lastnosti vodljivosti pri visoki hitrosti
 • Dobra vodljivost na suhih in zasneženih površinah
 • Odličen oprijem na mokrih površinah

Zaradi ostro prirobljenih robov za brozgo na notranji strani asimetrične tekalne plasti in poliranih kanalov ima pnevmatika Nordman WR za terenska vozila (SUV) izboljšani oprijem na brozgi. Tri različna zaporedja vzorcev na ramenskem in osrednjem delu športnega vzorca tekalne plasti zmanjšujejo kotalni hrup, pnevmatika pa se kotali lahkotno. Ta inovacija tihe zasnove izboljšuje udobje med vožnjo še posebej na suhem cestišču. Patentirani indikator varne vožnje (DSI) s številkami jasno prikazuje preostalo globino kanala.

 


 

Hankook

Hankook Tire je v svetovnem merilu eno največjih in najhitreje rastočih podjetij za proizvodnjo inovativnih, visokokakovostnih in visokozmogljivostnih pnevmatik za osebna, dostavna, kompaktna športnoterenska in počitniška vozila, tovornjake in avtobuse ter tudi za športni avtomobilizem (dirkališča, reli).

Podjetje Hankook Tires želi kupcem pri kakovosti in zadovoljstvu v vožnji zagotoviti kar največjo odličnost, zato v svojih petih svetovnih raziskovalno-razvojnih centrih v Koreji, Nemčiji, ZDA ter na Kitajskem in Japonskem nenehno vlaga v raziskave in razvoj. Njihovi dosežki se dokazujejo tako skozi odlične teste avtomobilističnih revij, kakor tudi v ekstremnih pogojih dirkališč.

 


Marshal

Pnevmatike Marshal nudijo izredno vrednost za denar in so v ponudbi za skupine osebnih vozil, terenskih vozil, enoprostorcev/kombijev in tovornjakov. Značilnost pnevmatik Marshal je izredno delovanje za privlačne cene, kombinacija zaradi katere so bile Marshalove I`ZEN MW15 zimske pnevmatike "priporočene" v splošnem povzetku preizkusa zimskih pnevmatik leta 2012, ki sta ga skupaj izvedla ÖAMTC in ADAC.

Marshal je hčerinska družba v Koreji osnovanega podjetja Kumho Tire z glavnim sedežem v Gwang-Ju. Podjetje Kumho Tire je bilo ustanovljeno leta 1960 in je s prodajo doseglo dobiček več kot v 2 bilijona ameriških dolarjev z več kot 65 milijoni prodanimi pnevmatikami! Podjetje je del skupine Kumho Asiana Group, ki ima bogato tradicijo in je ena od največjih in najuglednejših podjetij v Koreji, njej pa pripada tudi Asiana Airlines, članica Star Alliance. Z več kot 10,000 zaposlenih po celem svetu Kumho pnevmatike razvija, proizvaja in trži primarno za avtomobile, enoprostorce in tovornjake. Podjetje Kumho ima proizvodne objekte v Koreji, na Kitajskem in Vietnamu ter ima prav tako raziskovalne in razvojne centre v Koreji, na Kitajskem, Evropi in Severni Ameriki. Pnevmatike  Kumho se kot originalna oprema nameščajo na vozila po celem svetu, npr. pri podjetju Volkswagen, Mercedes-Benz ali pri korejskih blagovnih znamkah  Hyundai in Kia. 

 


Laufenn

Laufenn pnevmatike spadajo pod okrilje korporacije Hankook.

Hankook Tire spada med prvih pet največjih družb na svetu za proizvodnjo pnevmatik. Stalno vlaga v raziskave in razvoj in vzdržuje pet centrov za raziskave in razvoj ter sedem proizvodnih obratov po vsem svetu, ki si prizadevajo potrošnikom prinesti odlično kakovost izdelkov, tehnološko odličnost in zadovoljstvo med vožnjo.

Blagovna znamka Laufenn je bila razvita posebej za potrebe evropskega trga v Hankookovem evropskem tehničnem centru (ETC) v Hannovru, ki igra ključno vlogo pri razvoju.

Pnevmatike so med drugim izdelane v visokotehnološkem proizvodnem obratu podjetja na Madžarskem, ki je eden od najsodobnejših na svetu, specializiran za proizvodnjo pnevmatik za osebne avtomobile Hankook, SUV in LTR za evropski trg.

Blagovna znamka Laufenn cilja na informirane in osveščene potrošnike z dobro zaokroženim nizom kakovostnih izdelkov, ki ustrezajo številnim potrebam običajnega življenjskega sloga.

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.