Javne polnilnice

Eden od pomembnih zastavljenih
ciljev Petrola je širjenje mreže
javnih polnilnih mest
za električna vozila.


Seznam hitrih polnilnic (DC 50 kW/AC 43 kW):

 

Na vsaki lokaciji je postavljena hitra polnilnica za električna vozila, ki ima tri priključke: DCA-CHAdeMO, DCC-CCS/Combo in AC. S tem je zagotovljeno polnjenje električnih vozil po vseh znanih standardih za hitro polnjenje. DC polnjenje je mogoče do največje moči 50 kW, AC pa do največje moči 43 kW. Naenkrat se lahko polnita dve električni vozili. Glavna prednost polnjenja na hitri polnilnici je, da se prazna baterija električnega vozila s kapaciteto od 18 do 24 kWh napolni v dobre pol ure do vsaj 80 odstotkov napolnjenosti.


Na zemljevidu  lahko preverite zasedenost polnilnice in njene tehnične specifikacije.*

*Stanje polnilnic na zemljevidu je informativne narave in se lahko razlikuje od dejanskega stanja.

 

Seznam polnilnic (AC 22 kW):

obveščamo vas, da bo z dnem 27. 11. 2017 odstranjena navadna polnilnica na bencinskem servisu Koper (Kolodvorska), v začetku leta 2018 je tam predvidena postavitev hitre polnilnice.

Trenutno imamo 28 polnilnic, in sicer: 

Na vsaki lokaciji je postavljena ena polnilnica za električna vozila z dvema vtičnicama. Polnilnica tako omogoča varno polnjenje dveh vozil hkrati. Moč polnjenja na posamezni vtičnici je lahko od 3,7 do 22 kW (AC), odvisno od tipa vozila. Za polnjenje električnega vozila potrebujete svoj kabel.

 

Navodila za uporabo polnilne postaje
 

Na polnilnih postajah se lahko polnijo vsa priključna električna vozila, ki so skladna s standardom IEC-61851. To vključuje praktično vsa serijsko proizvedena priključna hibridna vozila in popolnoma električna vozila ter predelana električna vozila, ki so pridobila ustrezno homologacijo. Polnilne postaje so namenjene izključno polnjenju ustreznih električnih vozil.

Pri polnjenju se smejo uporabljati le ustrezni kabli primerne dolžine. Priporočamo vam, da pred uporabo polnilne postaje preverite njene karakteristike na zemljevidu in se pozanimate o tehničnih zahtevah (ustrezni usmerniki in polnilni kabli na strani vozila), ki morajo biti izpolnjene za varno polnjenje vozila. Pri hitrih polnilnicah so kabli že integrirani na polnilnicah.

*Stanje polnilnic na zemljevidu je informativne narave in se lahko razlikuje od dejanskega stanja.

Polnilna postajaIdentifikacija z uporabo Petrol Klub kartice je hitra in enostavna:

  1.  Zgornji levi rob kartice približate čitalcu kartic, ki je jasno označen na polnilni postaji.
     
  2. O uspešni identifikaciji ste obveščeni z zvočnim signalom in ustreznim besedilom na LCD zaslonu polnilne postaje. V nekaterih primerih je potrebno kartico pridržati ob čitalcu nekaj sekund, da lahko čitalec uspešno prebere kartico.
     
  3. Polnilni kabelZa prekinitev polnjenja zadostuje, če kartico ponovno približate čitalcu ali preprosto izklopite polnilni kabel.

 


Za pomoč pri polnjenju se lahko obrnete na prodajno osebje na prodajnem mestu (bencinskem servisu) ali nas pokličete na telefonsko številko 01 471 46 66.

Še niste član Petrol Kluba? Včlanite se

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.