Znanje in podpora

Z mobilno aplikacijo Na poti boste gibalno ovirani gorivo plačali kar iz svojega vozila

Na Petrolu si že od nekdaj prizadevamo, da je postanek na naših prodajnih mestih kar se da prijeten. Tudi za vse, ki ste gibalno ovirani. Z našo mobilno aplikacijo Na poti je plačevanje goriva za invalide popolnoma enostavno, poteka pa kar iz udobja vašega avtomobila. 

Kot največja energetska družba v Sloveniji se na Petrolu zelo dobro zavedamo svoje družbene odgovornosti. Zato za kvaliteto bivanja skrbimo tudi z odgovornostjo do oseb s posebnimi potrebami. Le-te se lahko vedno zanesejo na našo pomoč pri točenju goriva in pri uporabi ostalih storitev na Petrolu.

Prijaznost storitev je v preteklosti pozitivno ocenil tudi predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, ki je svojo nakupno izkušnjo opisal takole: “Paraplegiki smo s klicem na prodajno mesto zaprosili za pomoč pri točenju goriva. Prodajalka ali prodajalec sta nam priskočila na pomoč, natočila želeno količino goriva in nam pomagala pri plačilu. Na videz preprosta in malenkostna izboljšava nam je močno olajšala opravilo, ki ga večina voznikov opravi brez težav in rutinsko.”

Vsaj plačilo goriva pa je sedaj za gibalno ovirane še enostavnejše. Mobilna aplikacija Petrol Na poti invalidom namreč omogoča izjemno enostavno in priročno plačilo goriva brez obiska blagajne, zgolj z nekaj kliki na mobilnem telefonu.

Kaj še morate  storiti pred začetkom uporabe aplikacije Na poti?

Če ste gibalno omejeni in si želite enostavnega plačevanja goriva, potem si preko Google Play ali App Store naložite aplikacijo Na poti. 
V aplikacijo se registrirajte; pred prvo uporabo in plačilom morate v aplikacijo dodati še plačilno sredstvoIzbirate lahko med Petrol klub plačilno kartico, mBIlls ter plačilnimi karticami Visa ali Mastercard. Lahko pa se odločite tudi za Petrol klub kartico zvestobe, na katero pa je potrebno pred uporabo naložiti dobroimetje.

Če ste član Petrol kluba, boste, tudi ob nakupu goriva s Petrolovo aplikacijo Na poti, za vsak nakup prejeli Zlate točke, ki jih lahko koristite za popuste na izbrane izdelke, ugodne nakupe iz Petrol klub kataloga in nižji račun za Petrol Elektriko in Zemeljski plin.

Aplikacija Na poti je nadvse priročna za vse, ki zaradi težav pri gibanju oziroma invalidnosti težje zapustite svoje vozilo

Aplikacija Na poti: kako plačati gorivo?

Aplikacija Na poti je nadvse priročna za vse, ki vam je obisk blagajne zaradi takšnih ali drugačnih razlogov odveč, še posebej pa je primerna za vse tiste, ki zaradi težav pri gibanju oziroma invalidnosti težje zapustite svoje vozilo.

Postopek točenja goriva in plačevanja z aplikacijo Na poti je za invalide namreč sila preprost:

  1. Ko se pripeljete na enega od naših bencinskih servisov, se ustavite pred točilnim mestom, ki je označeno z nalepko za invalide. Običajno so to mesta, kjer lahko natočite vse vrste goriva in je na njih nalepka nameščena tako, da je vidna že iz vozila.
  2. Na nalepki boste opazili telefonsko številko. Naslednji korak je, da pokličete našega prodajalca, nato pa v mobilni aplikaciji Na poti poiščete funkcijo “Natoči gorivo”. 
  3. Skenirajte QR kodo na točilnem mestu in iv aplikaciji zberite enega izmed plačilnih sredstev na voljo. Nato vam bo priskočil na pomoč prijazen Petrolov prodajalec, ki bo v vaše vozilo natočil želeno količino goriva. Ko je polnjenje goriva zaključeno, boste v aplikaciji prejeli povzetek plačila in račun ter se lahko brezskrbno odpeljali naprej.

Ne pozabite pa, da ima aplikacija Na poti tudi druge funkcionalnosti, ki jih lahko koristite vsi naši kupci. Tako si lahko natočite Kavo na poti, ne da bi za to potrebovali kovance, na izbrano prodajno mesto Petrol pa si lahko vnaprej naročite tudi prehrambne izdelke iz ponudbe naših trgovin.