Znanje in podpora

Kako v aplikacijo Na poti dodam novo kartico?

Preverite, kako v svojo aplikacijo Na poti dodate novo plačilno sredstvo: Petrol klub plačilno kartico ali eno izmed Visa oz. Mastercard kartic.  

Šele ko v aplikacijo Na poti dodate plačilno sredstvo, vam bo ta namreč omogočala polno uporabo: plačevanje brez obiska blagajne in naročanje izdelkov brez nepotrebnega zadrževanja na prodajnem mestu.

Kako pričeti z uporabo aplikacije Na poti preverite tule, katera plačilna sredstva lahko v aplikaciji uporabljate pa si preberite tu.

Kako torej v aplikacijo dodati novo kartico? 

1. Odprite meni v zgornjem levem kotu aplikacije in izberite “Plačilna sredstva”.

Na poti - meni

2. Pomaknite se do okna, kjer piše “Dodaj plačilno kartico”, izberite “Dodaj” in izpolnite podatke, kot zahteva obrazec.

POMEMBNO: vpišite podatke, kot jih ima o vas vaša banka – izdajateljica plačilne kartice, ki jo vnašate. Potrdite vpisane podatke.

Na poti - Dodaj plačilno kartico

3. Po potrditvi podatkov sledi korak za vpis podatkov o vaši plačilni kartici. Vpišite: 

  • Številko kartice na prvi strani 
  • Ime in priimek s kartice 
  • Mesec in leto veljavnosti ter 
  • CVV oz. CVC kodo na hrbtni strani kartice (3 številke) 

Ob kliku na »VERIFY CARD« bomo preverili veljavnost kartice. Sledi procesiranje podatkov in preusmeritev v mobilne aplikacije bank v 3D secure potrditev. 

Proces je podoben spletnemu nakupovanju, ko s strani banke prejmete sporočilo za potrditev plačila in se razlikuje od banke do banke.
vpis podatkov o kartici

4. V aplikaciji Na poti se pojavi sporočilo s strani vaše banke, ki od vas zahteva potrditev plačila v vrednosti 0 EUR, saj gre le za preverjanje kartice in tokenizacijo. Potrdite plačilo z zneskom 0 EUR.

Vaša kartica bo ob potrditvi varno shranjena za nadaljnja plačila z aplikacijo Na poti.

Ob vračilu v aplikacijo Na poti, se bodo še enkrat prikazali vaši podatki ter gumb Nadaljuj.

Z izbiro gumba Nadaljuj boste potrdili podatke in dodajanje plačilne kartice.

Ob uspešno dodani plačilni kartice vas aplikacija obvesti s sporočilom. 

Pravkar dodano plačilno kartico lahko izberete kot privzeto plačilno sredstvo, kar pomeni, da bo ob plačilu z aplikacijo že primarno izbrana in pripravljena za plačilo.

uspešno dodana kartica

* * *