Znanje in podpora

Kako v aplikacijo Na poti dodam novo plačilno kartico?

Preverite, kako v svojo aplikacijo Na poti dodate novo plačilno sredstvo: eno izmed Visa oz. Mastercard kartic, ali pa N26, Revolut in Curve.  

Šele ko v aplikacijo Na poti dodate plačilno sredstvo, vam bo ta namreč omogočala polno uporabo: plačevanje brez obiska blagajne in naročanje izdelkov brez nepotrebnega zadrževanja na prodajnem mestu.

Kako pričeti z uporabo aplikacije Na poti preverite tule, katera plačilna sredstva lahko v aplikaciji uporabljate pa si preberite tu.

Kako torej v aplikacijo dodati novo kartico? 

1. Odprite meni v zgornjem levem kotu aplikacije in izberite “Plačilna sredstva”.

Na poti - meni

2. Podrsajte v levo, da se na ekranu pokaže kartica “Dodaj plačilno sredstvo” z logotipoma Visa in Mastercard. Izberite “Dodaj”. V obrazec, ki se prikaže, vpišite svoje osebne podatke.

Gre za dodatni varnostni ukrep ob dodajanju vsake nove plačilne kartice, ki ga nalaga evropska zakonodaja.

A pozor: ker gre za potrjevanje vaše istovetnosti, morate v obrazec vnesti podatke, ki jih ima o vas vaša banka – izdajateljica plačilne kartice, ki jo v aplikacijo vnašate.

V aplikacijo Na poti lahko dodate plačilni kartici Visa in Mastercard, pa tudi N26, Revolut in Curve plačilne kartice.

Na poti - Dodaj plačilno kartico

3. Vpišite podatke o svoji plačilni kartici

Po potrditvi podatkov o vaši istovetnosti se odpre nov obrazec, v katerega vpišite:

  • Številko kartice na prvi strani 
  • Ime in priimek s kartice 
  • Mesec in leto veljavnosti ter 
  • CVV oz. CVC kodo na hrbtni strani kartice (3 številke) 

Ob kliku na “Verify card” bomo preverili veljavnost kartice. Sledi procesiranje podatkov in preusmeritev v mobilne aplikacije bank za 3D secure potrditev. 

Proces je podoben spletnemu nakupovanju, ko s strani banke prejmete sporočilo za potrditev plačila in se razlikuje od banke do banke.
vpis podatkov o kartici

4. Potrdite preverjanje kartice

V aplikaciji Na poti se bo nato pojavilo sporočilo s strani banke izdajateljice kartice, ki od vas zahteva potrditev plačila v vrednosti 0 €. Gre zgolj za preverjanje kartice in tokenizacijo.

Plačilo z zneskom 0 € potrdite.

5. Potrdite dodajanje nove plačilne kartice

Ob vračilu v aplikacijo Na poti se bodo še enkrat prikazali vaši izpolnjeni podatki ter gumb “Nadaljuj”. Z izbiro gumba boste potrdili podatke in dodajanje plačilne kartice.

Ob uspešno dodani plačilni kartici vas bo aplikacija obvestila s sporočilom. Vaša kartica je zdaj varno shranjena za nadaljnja plačila z aplikacijo Na poti.

Pravkar dodano plačilno kartico lahko izberete kot privzeto plačilno sredstvo, kar pomeni, da bo ob plačilu z aplikacijo že primarno izbrana in pripravljena za plačilo.

uspešno dodana kartica

* * *