Znanje in podpora

Vaši podatki so v mobilni aplikaciji Na poti na varnem

Varno spletno nakupovanje in plačevanje s plačilnimi ter kreditnimi karticami je danes za potrošnike ključen dejavnik. Tega se tudi pri Petrolu zelo dobro zavedamo, zato smo vsem našim kupcem ponudili mobilno aplikacijo Na poti, ki omogoča popolnoma varno plačevanje z različnimi plačilnimi sredstvi, ne da bi bili vaši podatki pri tem kakorkoli ogroženi.

Z mobilno aplikacijo Na poti lahko gorivo plačate iz udobja avtomobila, kar na telefonu in brez sprehoda do blagajne, kavo natočite brez kovancev, na najbližje prodajno mesto pa naročite prehrambne izdelke, ki jih morda potrebujete doma.

Mobilno aplikacijo Na poti lahko prenesete na svoj pametni telefon prek spletnih ali mobilnih trgovin App Store in Google Play Store. Da boste app Na poti uporabljali kar se da varno, se je vanjo potrebno najprej registrirati, nato pa v aplikacijo lahko povežete še svojo Petrol klub plačilno kartico, Petrol klub kartico zvestobe ali druga plačilna sredstva (npr. Viso ali Mastercard).

Vaših osebnih podatkov ne bomo uporabljali v druge namene

V Petrolu se dobro zavedamo pomembnosti varovanja vaših osebnih podatkov, zato temu posvečamo ogromno pozornosti in na vsakem koraku skrbimo za informacije, ki nam jih zaupate. In nič drugače ni, ko je govora o mobilni aplikaciji Na poti. Podatke, ki so potrebni ob registraciji v aplikacijo Na poti, tako zbiramo predvsem v namene zagotavljanja delovanja funkcionalnosti, ki jih omogoča aplikacija (več o namenih obdelave najdete tule). 

Če pa želite biti obveščeni o aktualnih akcijah in ugodnostih in ste posebej podali soglasje za neposredno trženje ali izvajanje raziskav pa bomo vaše podatke obdelovali tudi za te namene. 

Številni varnostni ukrepi omogočajo popolnoma varne in zasebne transakcije v aplikaciji Na poti, zaradi česar je strah pred zlorabo popolnoma odveč.

Na varnem so tudi vaša plačilna sredstva

Uporaba aplikacije Na poti vam omogoča varno plačilo s telefonom za točenje goriva, pranje avtomobila, nakup kave in prehrambnih izdelkov. Popolnoma varno in zasebno transakcijo omogočajo številni varnostni ukrepi, zaradi česar je strah pred zlorabo kartic popolnoma odveč.

Če želite aplikacijo Na poti uporabljati za plačevanje, morate v aplikacijo najprej dodati plačilna sredstva. Uporabite lahko svojo Petrol klub plačilno kartico ali v Petrol app povežete oz. dodate druga plačilna sredstva kot so mobilna denarnica mBIlls, plačilna kartica Visa ali plačilna kartica Mastercard. Pri postopku dodajanja plačilnih kartic je v aplikacijo potrebno vnesti osnovne podatke o plačilni kartici, kot so ime, priimek, naslov, vrsta in številka kartice, veljavnost kartice in CVC številka. Pri dodajanju plačilne kartice vam bomo iz računa trgali 1 evro in ga takoj tudi vrnili. Gre zgolj za ustaljen način preverjanja, da je vaša kartica veljavna.

Skrb za varovanje vaših podatkov prevzame plačilni prehod, ki je v celoti skladen z varnostnimi standardi kot je Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS). Gre za svetovni standard informacijske varnosti, ki z nadzorom nad upravljanjem s podatki kartic preprečuje morebitne goljufije. 

Vaši podatki o kartici se s pomočjo tokenizacije pretvorijo v šifriran in popolnoma varen zapis v obliki žetona, obvezen pri dodajanju vseh plačilnih sredstev, razen za mobilno denarnico mBills in Petrol klub plačilno kartico. Takšen zapis kartice v obliki žetona omogoča, da lahko Petrol app izvaja kasnejša plačila brez ponovnega vpisa vseh podatkov. Ker  se vsi koraki pri dodajanju plačilnih kartic izvajajo na strani plačilnega prehoda, pri Petrolu nimamo nikakršnega stika s podatki o karticah in transakcijah.

Da bodo vaše avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami varne, poskrbi družba Payvision v skladu s svojimi pogoji poslovanja, medtem ko za varno plačevanje s Petrol klub plačilno kartico zvestobe poskrbimo kar mi sami.

Avtorizacije kartic se opravljajo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov v bančnem sistemu, s čimer je zagotovljena varnost nakupa ob upoštevanju vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.