Znanje in podpora

Z Zlatimi točkami znižajte znesek na svoji položnici za elektriko

Prepričajte se, kako preprosto je zmanjšati znesek na vaši položnici za elektriko. Z Zlatimi točkami, seveda!

Veste, kaj vse se skriva na vaši položnici za elektriko?

Preden začnete razmišljati o ceni elektrike, je pametno vedeti, kako je sestavljena vaša položnica za električno energijo.

Na njej se namreč pojavljajo postavke, ki jih določa država in ki so enake ne glede na to, katerega dobavitelja elektrike ste si izbrali - na primer prispevek za obnovljive vire energije in prispevek za proizvodnjo električne energije v soproizvodnji, kot tudi tarifna postavka za obračunsko moč.

Ko razmišljate o ceni elektrike, tako v resnici razmišljate zgolj o vrednosti ene izmed postavk na vašem računu – o elektriki, ki ste jo porabili. Ta predstavlja samo okoli 40 % končnega zneska na položnici.  Sprememba v redni ceni elekrične energije tako v resnici pomeni zgolj spremembo v ceni ene izmed postavk na položnici. 

Več o tem, kaj vse vključuje vaša položnica (in kdo te cene določa), si preberite v tem članku

Zlate točke zamenjajte za nižjo ceno elektrike

Ker v Petrol Elektriki cenimo zvestobo, želimo poskrbeti, da se uporabnikom ta splača. Zato s popusti ne nagrajujemo zgolj novih naročnikov.

Odjemalci Petrol Elektrike s prejemanjem računov za elektriko (pa tudi s točenjem goriva in drugimi nakupi na Petrolu) zbirate Zlate točke. Te lahko vedno unovčite za popust na elektriko in tako poskrbite za prijaznejši znesek na mesečni položnici. 

Že s 15. novembrom 2021 vklopite popust na redno ceno elektrike, ki vam ustreza najbolj. Zlate točke zamenjajte za 20, 15, 10, 7 ali 5 odstotkov popusta ter v popustu na "štrom" uživajte že z letošnjim decembrom, ko prične veljati naš novi cenik električne energije.   

Zlate točke dobite tudi z računu Petrol Elektrike! Vsako točenje goriva ali nakup pa prinaša še več točk in še višji popust. 

Vse uredite v nekaj klikih na računalniku

Zlate točke lahko za popust na Petrol Elektriko unovčite: 

  • S klicem na brezplačno številko 080 22 66
  • Prek spleta, v uporabniškem portalu in aplikaciji Moj Petrol 

Če ste se odločili, da popust uredite na spletu, bo ta vaš že v nekaj klikih. Prijavite se v Moj Petrol, izberite merilno mesto in določite svoj paket popusta. Kako, si preberite v tem članku. 

* * *