Znanje in podpora

Previsoka cena električne energije? Tako jo lahko (zopet) znižate!

Če je vaša položnica za električno energijo previsoka, berite dalje in se prepričajte kako preprosto je priti do poceni elektrike.

Veste, kaj vse se skriva na vaši položnici za elektriko?

Preden začnete razmišljati o nižji ceni elektrike, je pametno vedeti, kako je sestavljena vaša položnica za električno energijo.

Na njej se namreč pojavljajo postavke, ki jih določa država in ki so enake ne glede na to, katerega dobavitelja elektrike ste si izbrali - na primer prispevek za obnovljive vire energije in prispevek za proizvodnjo električne energije v soproizvodnji, kot tudi tarifna postavka za obračunsko moč. Ko razmišljate o ugodnejši ceni elektrike, tako v resnici razmišljate zgolj o nižji ceni ene izmed postavk na vašem računu. 

Več o tem, kaj vse vključuje vaša položnica (in kdo te cene določa), si preberite v tem članku

Kako do ugodne cene električne energije?

Preprosto: izberite ponudnika, ki bo poskrbel dejansko ceno elektrike, ki bo denarnici prijazna – ceno, torej, ki je na mesečnem računu razvidna, ko enkrat odštejemo vse prispevke in druge dajatve. 

A pozor: izberite pametno, da bo vaša cena elektrike ugodna vedno, ne samo kratek čas, ko za vas velja popust, s katerim so vas prepričali v podpis pogodbe. 

Berite dalje in videli boste, da je izbira lažja, kot si mislite! 

Ponudnika izberite pametno, da bo vaša cena elektrike ugodna vedno, ne samo kratek čas, ko za vas velja začetni popust.

Cena električne energije: izberite pravega dobavitelja

Ste vedeli, da pri Petrol Elektriki, v nasprotju z nekaterimi drugimi ponudniki, ne zaračunavamo dodatnih fiksnih mesečnih stroškov poslovanja?

Tovrstnih skritih stroškov pri nas ni, postavke na naši električni položnici pa so transparentne in sestavljene zgolj iz redne cene elektrike in prispevkov in tarif, ki jih določa država. Za vedno prijazno in pregledno ceno elektrike pa poskrbimo tudi drugače.

Kako? Tako, da: 

  • Vam omogočamo, da si popust na ceno električne energije izberete sami

Vse se, seveda, začne pri popustu na ceno elektrike. Pri Petrol Elektriki se višina popusta prilagodi vam, saj lahko novi naročniki izberete tisti popust, ki vam po odstotku znižanja in trajanju akcijske cene ustreza najbolj. Vaš račun bo nato od Petrolovega rednega cenika – koliko, lahko hitro izračunate kar na spletni strani.

  • Poskrbimo, da lahko uživate v trajno ugodni ceni električne energije 

Ko se začetni popust enkrat izteče, pri Petrol Elektriki na svoje stranke ne bomo pozabili. Ker cenimo zvestobo, želimo poskrbeti, da se uporabnikom ta izplača. Zato s popusti ne nagrajujemo zgolj novih naročnikov.

Odjemalci Petrol Elektrike s prejemanjem računa za elektriko (pa tudi s točenjem goriva in drugimi nakupi na Petrolu) pridobivate Zlate točke. Te lahko vedno unovčite za popust – pa naj gre za 10, 15, ali 25 % popusta na redno ceno – ter tako poskrbite za trajno ugodno ceno elektrike.

Zlate točke za popust na elektriko dobite že samo z dejstvom, da kot odjemalec Petrol Elektrike prejemate naše mesečne račune! Vsako točenje goriva ali nakup pa prinaša še več točk in še višji popust. 

Vse uredite v nekaj klikih na računalniku

Menjavo dobavitelja lahko pri Petrolu uredite hitro in brezplačno: v dveh enostavnih korakih prek spleta ali s klicem na telefonsko številko 080 22 66.

Če ste izbrali opcijo prek računalnika, bo za preklop zadosti že nekaj klikov.

V prvem koraku najprej vpišite svoje osnovne osebne podatke: elektronski naslov, ime, priimek in številko mobilnega telefona na katero vam bomo poslali kodo s katero boste prek spleta podpisali pogodbo.

V drugem koraku boste vnesli svoje podatke, ki naj se na pogodbi pojavljajo, priložili pa boste še sliko ali pdf datoteko vašega trenutnega računa za elektriko. Ta se v spletno aplikacijo naloži z enim klikom.   
 

In to je vse!

Po elektronski pošti boste prejeli vašo pogodbo, v SMS sporočilu pa kodo, s katero do nje dostopate. Pogodbo podpišete s klikom na gumb, za vse ostalo poskrbimo mi – vi pa uživajte v izjemnih prihrankih, ki vam jih omogoča Petrol Elektrika. 
 

* * *