Znanje in podpora

Aplikacija Na poti: S katerimi plačilnimi sredstvi lahko plačujem?

Že imate Petrolovo mobilno aplikacijo Na poti? Ta vam omogoča hitro plačevanje natočenega goriva kar iz avtomobila, brez obiska blagajne, in kar najhitrejši prevzem naročenih in že plačanih izdelkov. Za plačevanje v mobilno aplikacijo najprej dodajte izbrano plačilno sredstvo: Petrol klub plačilno kartico, Petrol srebrno poslovno plačilno kartico, mobilno denarnico mBills, ali druge plačilne oz. kreditne kartice Visa ali Mastercard – tudi če niste član Petrol kluba.

Ena glavnih funkcionalnosti, ki jih aplikacija Na poti omogoča, je hitro plačilo blaga in storitev, kar pomeni, da boste za točenje goriva, nakup izdelkov ali pa za odlično Kavo na poti potrebovali le svoj pametni telefon.

Postopek nakupa je z Na poti zelo enostaven. Ko aplikacijo enkrat namestite in vanjo dodate izbrano plačilno sredstvo, lahko z njo, na primer, plačate ravnokar natočeno gorivo. Kako? Preden začnete točiti gorivo skenirate QR kodo na točilnem agregatu, s čimer aplikaciji sporočite katero točilno mesto ste izbrali, nato potrdite plačilo vnaprej, gorivo natočite, po zaključku pa prejmete račun v vaš pametni telefon in le še odpeljete. Plačali boste za točno toliko goriva, kot ste ga natočili - brez nepotrebne predavtorizacije sredstev na vašem računu. Vse brez obiska blagajne, kar iz udobja vašega avtomobila. 

Pri naročilu izdelkov prek aplikacije Na poti boste, po drugi strani, naročeno na blagajni sicer prevzeli, a brez nepotrebnega zadrževanja v prodajnem prostoru in brskanja med ponudbo.  Izdelke lahko namreč naročite kar na poti na Petrol ali iz udobja vašega doma.

Aplikacija Na poti ni plačilno sredstvo, vam pa omogoča, da sami izberete s čim boste storitev plačali. Dodajanje plačilnih sredstev oziroma kartic je popolnoma enostavno, zato se ga lahko loti prav vsak. Tudi vsi, ki še niste člani Petrol kluba, saj bo aplikacija delovala tudi, če vanjo povežete zgolj svojo kreditno kartico.
 

Urejanje in dodajanje plačilnih sredstev v aplikaciji Na poti

Urejanje in dodajanje plačilnih sredstev, ki so vam na voljo v aplikaciji Na poti je zelo enostavno: 

  • Najprej odprite mobilno aplikacijo Na poti in v meniju levo zgoraj izberite Plačilna sredstva.
  • Če že imate dodana plačilna sredstva, boste v tem zavihku videli vsa, ki so vam na voljo. Če plačilnih sredstev nimate ali želite dodati novo, ga lahko enostavno vnesete. 

V mobilno aplikacijo na Poti lahko dodate Petrol klub plačilno kartico, ki vam poleg plačila ponuja še ogromno drugih ugodnosti, pa tudi kartice Mastercard in Visa. Za hitro plačilo pa lahko v aplikacijo povežete tudi mobilno denarnico mBills ali Petrol srebrno poslovno plačilno kartico.

V aplikacijo Na poti lahko kot plačilno sredstvo dodate Petrol klub plačilno kartico, Petrol srebrno poslovno plačilno kartico, Mastercard in Viso – tudi če niste član Petrol kluba – ali povežete mobilno denarnico mBills

Kartice Petrol kluba

Z aplikacijo Na poti lahko povežete obe Petrol klub kartici: navadno kartico zvestobe ter plačilno kartico. Kako ju dodati v app Na poti si preberite tule.

  • Petrol klub kartica zvestobe nima funkcije plačevanja, zato je lahko kot plačilno sredstvo izbrana le v primeru, da imate na Petrol računu dovolj visok znesek dobroimetja. Dobroimetje na svojo Petrol klub kartico naložite tako, da se ustavite na enem izmed naših prodajnih mest, kjer vam bodo prodajalci na blagajni s pomočjo EAN črtne kode na kartico naložili izbrani znesek. Z dobroimetjem na kartici zvestobe lahko plačujete večino storitev.
  • Petrol klub plačilna kartica funkcijo plačevanja ima, zato je takoj po opravljeni registraciji že pripravljena za uporabo. Razpoložljiv mesečni limit nakupa je določen med uporabnikom in Petrolom, zato lahko z njo nemoteno nakupujete. 

Ne glede na to, katero Petrol klub kartico ste z aplikacijo Na poti povezali, pa boste z vsakim nakupom zbirali tudi Zlate točke zvestobe, ki jih lahko unovčite za različne popuste in ugodnosti iz naše ponudbe.

Ostale plačilne ali kreditne kartice

Aplikacija Na poti vam omogoča, da dodate tudi druga plačilna sredstva, kot so na primer plačilne (debetne) ali kreditne kartice: 

  • Mastercard
  • Visa
  • Visa Electron
  • N26
  • Revolut 

Bistveno je, da ima plačilna kartica omogočeno spletno nakupovanje, kar pa je odvisno od dogovora med izdajateljem plačilne kartice in uporabnikom. Podobno je tudi pri limitu ter načinu uporabe in plačilu s plačilno kartico.

V primeru, da imate v aplikacijo dodano eno izmed omenjenih kreditnih kartic in hkrati še Petrol klub kartico, boste lahko poleg hitrega plačevanja nemoteno zbirali tudi Zlate točke zvestobe. 

Mobilna denarnica MBills

mBills ni ne plačilna in ne kreditna kartica, ampak je elektronski denar. Shranjen je v mobilni denarnici mBills, in je prav tako ena izmed možnosti, ki vam jo ponuja naša aplikacija Na poti. Gre za plačilno sredstvo, ki ga prav tako lahko uporabite v aplikaciji Na poti za plačilo vseh vrst blaga in storitev.

Petrol srebrna poslovna plačilna kartica

Uporabniki aplikacije, ki imate Petrol srebrno poslovno kartico, boste aplikacijo še vedno uporabljali kot fizična oseba za vse tiste nakupe, ki jih opravljate z drugimi plačilnimi sredstvi in takrat boste prejeli Zlate točke in ugodnosti, ki vam jih omogoča Petrol klub. Petrol srebrno poslovno kartico pa lahko v aplikacijo dodate kot dodatno plačilno sredstvo, s katerim boste lahko plačevali tiste storitve, ki jih kartica omogoča: v primeru srebrne, so to vse storitve, ki jih aplikacija omogoča (plačilo goriva, avtopranja, Kave na poti in naročanje v Hip nakupih). Pravila srebrne kartice veljajo tudi v aplikaciji, kar pomeni, da za ta plačila ne boste prejeli Zlatih zrn, Zlatih kapelj in Zlatih točk, saj gre za plačilo, ki je vezano na pogodbo in pogodbene ugodnosti. V zgodovini plačil z aplikacijo pa bo namesto računa prikazana dobavnica.

Kaj pa, če nimam plačilne kartice ali mobilne denarnice?

Aplikacija Na poti je z vami tudi, če niste imetnik nobene izmed omenjenih kartic. Aplikacija je namreč dostopna vsakomur, zato si jo lahko naloži kdorkoli to želi. A pozor: v tem primeru je uporaba aplikacije precej okrnjena, saj z njo ne morete izvajati hitrih plačil.

Vseeno pa boste lahko dostopali do informacij o lokaciji posameznih bencinskih servisov, pregledovali pa boste lahko tudi cene goriv. Vsi registrirani uporabniki aplikacije Petrol Na poti, ki imate vklopljena potisna sporočila, boste tako lahko vsak drugi ponedeljek prejeli obvestilo o cenah goriva in bili tako vedno na tekočem o morebitnih spremembah.