Znanje in podpora

Kaj je Z-Wave tehnologija?

Z-Wave je trenutno najbolj razširjen brezžični protokol, ki vse vaše pametne naprave enostavno in zanesljivo poveže v pametni dom.

Doseg Z-Wave mreže je do 100 m v odprtem polju in do 50 m v prostoru, odvisno od gradbenih materialov in pozicije naprav. Podpira lahko od ene pa vse do 232 naprav v vašem domu.

Z-Wave s svojim delovanjem ne moti vašega WI-Fi signala, deluje pa z nizko porabo.

Kako deluje?

Tehnologija za svoje delovanje uporablja nizko valovno frekvenco, ki omogoča veliko manj oziroma skoraj nič prepletanja signalov med napravami. S svojim delovanjem ne moti vašega WI-Fi signala in deluje z nizko porabo. Vaš pametni dom lahko upravljate kjerkoli in kadarkoli s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu, tablici ali računalniku.

Z-wave
Varnost pri uporabi Z-Wave tehnologije

Ker Z-Wave naprave med seboj komunicirajo brezžično, je izredno pomembno, da je komunikacija med njimi zanesljiva in varna. Z-Wave ima poseben standard, ki zahteva, da za vsak prenos in komunikacijo neke naprave o tem obvesti varnostni sistem, ki potrdi sprejem signala. Tehnologija prav tako uporablja enak sistem varovanja kot aplikacije za interno bančništvo in s tem varuje vas in vašo lastnino.

Ali sevanje Z-Wave tehnologije vpliva na zdravje?

Ker tehnologija Z-Wave večino svojega časa deluje v pripravljenosti, prenaša podatke le približno 1 % svojega celotnega delovnega ciklusa. To pomeni, da 99 % časa naprave ne oddajajo nobenega sevanja. Sevanje naprav lahko primerjamo s sevanjem mobilnega telefona, pri čemer sevanje Z-Wave naprav porabi le majhen del moči sevanja mobilnega telefona. Glavna razlika je predvsem v tem, da Z-Wave naprave ne delujejo v neposredni bližini telesa, moč sevanja pa se sunkovito zmanjšuje z vsakim kvadratom razdalje.

Prednosti tehnologije Z-Wave
  • Zanesljiva in varna komunikacija
  • Velik doseg brezžičnega signala
  • Enostavna namestitev
  • Nizka poraba energije
  • Daljinski ali lokalni nadzor
  • Širok nabor naprav
  • Cenovna dostopnost