Znanje in podpora

Nokian SUV letne pnevmatike s tehnologijo Aramid

Nokian Tyres, vodilno finsko podjetje na področju pnevmatik z več kot osemdesetletno tradicijo, predstavlja nove, izjemne letne pnevmatike Nokian Line SUV in zLine SUV (4x4).

Nova dimenzija vzdržljivosti za vaše športno terensko vozilo

Pnevmatike so stabilne, natančne in tihe, zagotavljajo odlične vozne lastnosti tudi pri visoki hitrosti ter so izredno varne na mokri podlagi. Ključna dodana vrednost novih SUV pnevmatik Nokian je revolucionarna tehnologija bočnic Aramid, ki povečuje vzdržljivost pnevmatik tudi pod ekstremnimi pogoji.

Raziskave so pokazale, da se pri športnih terenskih vozilih (SUV) pnevmatike največkrat poškodujejo prav na bočnici pnevmatike. Vožnja prek lukenj na cesti ali nepazljivo parkiranje ob robniku sta pogosto razlog za poškodbo. Izjemno močna in obstojna aramidna vlakna, ki se uporabljajo tudi v letalstvu, vojaški tehnologiji ter pri neprebojnih jopičih, otrdijo in ojačajo bočnice ter jih naredijo odporne na obrabo in prereze. Hkrati utori proti kamenčkom poskrbijo za čiste kanale in preprečujejo, da bi kamenčki poškodovali pnevmatiko. Tako se podaljša življenjska doba ter zmanjša možnost škode predvsem na neravnem terenu.

nokian pnevmatike

Z novo tehnologijo je proizvajalcem uspelo še povečati tako stabilnost pri vožnji kot omogočiti trdnejši stik z voziščem.

Pnevmatike nudijo izjemen oprijem zahvaljujoč utorom za odvajanje vode. Eliptične reže pričnejo zbirati večjo količino vode v trenutku, ko se njen obseg v prečnih kanalih začne povečevati ter tako povečajo odpornost pnevmatike proti splavanju. Z novo tehnologijo je proizvajalcem uspelo še povečati tako stabilnost pri vožnji kot omogočiti trdnejši stik z voziščem. Posledično je zmanjšana stopnja hrupnosti pnevmatike in kotalni upor, kar pridoda tudi k nižji porabi goriva.

V kombinaciji z močno jekleno strukturo pasu in novo zmesjo tekalne plasti pnevmatike nudijo edinstveno obstojnost in možnosti obvladovanja za voznike športnih terenskih vozil ter so tako prava izbira za vse, ki ne želijo sklepati kompromisov in želijo varno vožnjo tako v mestu kot na neobljudenih podeželskih poteh.

Ponudba pnevmatik je raznovrstna in prilagojena rastočemu trgu SUV vozil v Sloveniji. Na voljo je 31 različnih pnevmatik od 15 do 19 col ter v treh hitrostnih razredih; 190 km/h, 210 km/h in 240 km/h. V kombinaciji s pnevmatiko Nokian zLine je tako podjetje Nokian Tyres poskrbelo za celoten spekter pnevmatik za vsa najbolj prodajana SUV vozila v Sloveniji. Pnevmatike poiščite na svojem najbližjem bencinskem servisu Petrol ter v servisnih delavnicah TipStop Vianor. Tu vam pnevmatike zamenjajo ter nudijo tudi ostale storitve servisiranja in vzdrževanja vašega vozila.