Znanje in podpora

Dober nasvet je zlata vreden. Ponj zavijte v Energetski center Petrol.

Razmišljate o energetski prenovi svojega doma, pa ne veste, kako bi se lotili zadeve? Prebrali ste že kopico člankov na to temo, se oborožili z vsemi potrebnimi informacijami, a kaj, ko je teh toliko, da je pogosto težko izluščiti najpomembnejše. Dejstvo je, da se je treba ukrepov v povečanje energetske učinkovitosti doma lotiti premišljeno in narediti dober načrt, rešitve pa poiskati v sodelovanju z energetskim svetovalcem, kar vam bo, verjemite, prihranilo marsikatero težavo in tudi denar. 

Veliko vprašanj, še več odgovorov

Bi zamenjali staro plinsko peč s sodobnejšo? Morda bi bilo za ogrevanje in hlajenje prostorov bolje namestiti ogrevalno toplotno črpalko? Kaj pa, če si v dnevni sobi želim toplote s pridihom romantike? So IR-paneli res tako učinkoviti, kot berem v različnih člankih? Ali bodo prihranki večji, če stari bojler za ogrevanje vode zamenjam z energijsko učinkovitejšim, ali se bolj splača vgraditi sanitarno toplotno črpalko? Glede na to, da smo vgradili nova okna, ki dobro tesnijo, je verjetno smiselno razmisliti tudi o prezračevalnem sistemu?

Energetski center Petrol: optimalne rešitve za največje prihranke

To je le nekaj vprašanj, ki se porajajo investitorjem, odgovori nanje pa nikoli niso enoznačni, saj je treba pri iskanju optimalne rešitve upoštevati različne dejavnike.  

Odgovore seveda lahko iščete na različnih naslovih, manj zamudno in predvsem manj stresno pa bo, če obiščete Energetski center Petrol v BTC Ljubljana. Vsaka celovita energetska rešitev se začne z energetskim svetovanjem in to je za obiskovalce Energetskega centra brezplačno, pa še vse rešitve si je mogoče ogledati na enem mestu.

Vsaka celovita energetska rešitev se začne z energetskim svetovanjem. To je za obiskovalce Energetskega centra Petrol brezplačno.  

Natančen izračun stroškov

Usposobljeni svetovalci bodo na podlagi pogovora in podanih informacij predlagali najbolj optimalno rešitev, prilagojeno vašemu načinu bivanja, prav tako bodo brezplačno naredili okvirni izračun stroškov naložbe. Za natančnejši izračun je že potreben ogled objekta, kjer se opravi popis vseh potrebnih del.

Natančen izračun stroškov vključuje tudi pridobitev subvencij Eko sklada, če so te na voljo za izbrani ukrep v večjo energetsko učinkovitost doma (seveda boste deležni tudi pomoči pri pripravi dokumentacije) in ugodne načine financiranja, ki jih nudi Petrol. Ne glede na to, za katero energetsko rešitev se boste odločili, boste hkrati uživali tudi v nižji ceni električne energije.   

Petrol tudi v Delovni akciji na POP TV

Marsikateri nasvet in uporabno energetsko rešitev je mogoče najti tudi v oddaji Delovna akcija, ki se konec marca vrača na televizijske zaslone. Ekipi, ki je v pretekli sezoni narisala nasmešek na obraz marsikateri družini, se bodo v peti oddaji pridružili tudi Petrolovi strokovnjaki za energetske rešitve.

Vas zanima, katere energetske rešitve bi bile prave za vas? V sklopu oddaje Delovna akcija z veseljem pomagamo tudi vam. Vprašajte našega energetskega strokovnjaka preko obrazca na spletni strani oddaje

* * *