Znanje in podpora

Toplovodni kamini

Toplovodni kamini segrevajo vodo v zalogovniku, ki nato po sistemu cevi segreva druge prostore. Toplovodni kamin združuje vzdušje, praktičnost in cenovno ugodnost.

Toplovodni kamini

Ob besedi kamin marsikdo pomisli na prijetno vzdušje v mrzlih dneh, ko se lahko sproščeno zleknemo pred kamin in se prepustimo ugodju. Takšna romantična predstava je izjemno vabljiva, vendar jo navadno razblini prenašanje drv in čiščenje ostankov lesa po dnevni sobi. A sodobni toplovodni in toplozračni kamini so idealna kombinacija romantike in praktičnosti. Izjemno primerni so za stensko in talno ogrevanje. Z njimi se boste izognili nenehnemu nakladanju drv na ogenj, hkrati pa boste lahko ogrevali celo hišo. Poleg tega toplovodni kamin občutno zniža stroške ogrevanja, če še vedno prisegate na drva, se odločite zanj.

Kako delujejo toplovodni kamini?

Toplovodni kamin združuje vse prednosti klasičnega kamina s sodobno tehnologijo. Deluje tako, da imajo zalogovnik vode, ki jo ogenj segreva, ta pa se nato po sistemu centralnega ogrevanja napelje po vsej hiši. V nasprotju s pečmi ali kotli, ki se običajno nahajajo v kletnih prostorih, odmaknjenih od bivalnih površin, so toplovodni kamini nameščeni v samem srcu vašega doma - največkrat v dnevni sobi, kjer se najpogosteje zadržujete. Tu lahko poleg ostalih prednosti centralnega ogrevanja uživate tudi v opazovanju ognja in prijetnem vzdušju, ki ga toplovodni kamini ustvarjajo.

Toplovodni kamin na pelete

Poleg drugih prednosti imajo toplovodni kamini še eno dobro stran - ogrevanje z biomaso oziroma peleti. Ti so po eni strani okolju prijazen material, tako s stališča izdelave kot s stališča onesnaževanja, izdelani so namreč iz ostankov lesa, ki je obnovljiv vir energije, hkrati pa manj onesnažuje okolje. Poleg tega so toplovodni kamini na pelete resnično praktični - izognete se vsej umazaniji, peleti so na voljo v praktičnem pakiranju in imajo nekoliko boljši izkoristek kot polena. Njihova cena v primerjavi z nekaterimi drugimi energenti, ki niso tako okolju prijazni, bistveno ugodnejša, zato boste še dodatno prihranili. Toplovodni kamin odlikujejo prijetno vzdušje, ugodna cena in praktičnost. Je sploh lahko še boljše?