Utekočinjeni naftni plin


Prihranek, majhna investicija ter
prijaznost okolju so glavni argumenti
ki govorijo v prid UNP.

Utekočinjen naftni plin je energent, na katerega se pogosto pozablja. Ko beseda nanese na energent, najprej pomislimo na kurilno olje (KOEL), elektriko, zemeljski plin, včasih je bila priljubljena tudi fotovoltaika, danes pa biomasa in toplotne črpalke.

Dejstvo je, da je UNP kot energent precej ugodnejši od kurilnega olja, ki ga dandanes še vedno uporablja mnogo velikih uporabnikov. Za prehod iz KOEL na UNP je potrebna investicija v kurilnico in plinsko postrojenje, zato smo potencialnim uporabnikom na Petrolu pripravljeni stopiti nasproti. V pogodbah s pogodbenim zagotavljanjem prihrankov se uporabnikom vložena investicija povrne že v nekaj letih, obenem pa si zagotovijo sodobne kurilnice, ki so okolju tudi precej bolj prijazne.

Glavna prednost UNP je nižja cena kot pri kurilnem olju, v primerjavi z biomaso pa je bistveno nižja investicija menjave kurišča, včasih je dovolj že nov gorilnik, ki ga montiramo kar na obstoječ kotel. Potreben je manjši prostor, ob prekinitvi pogodbe zaradi npr. stečaja, se velik del opreme (plinohrami, plinska proga, uparjalnik, tudi gorilnik oz. kotel) lahko vrne. V primeru kasnejše menjave energenta z zemeljskim plinom je prehod zelo preprost, investicija pa skorajda ničelna.

Prehod iz KOEL na UNP spodbuja tudi država, neposredno v obliki subvencij za investicije za nakup opreme, posredno pa v vse višjih dajatvah za kurilno olje, medtem ko so dajatve za UNP sorazmerno nizke.

Tako se ne gre čuditi, da je prehodov iz uporabe KOEL na UNP vse več, namreč večja kot je stranka, večji so prihranki.
 

Za podjetja smo pripravili še posebej ugodne pogoje uporabe utekočinjenega naftnega plina.

Za vse dodatne informacije nas pokličite na 01 47 14 556, lahko pa se obrnete tudi na vam najbližjo območno enoto veleprodaje.

 

Odstrani priponko

Največja dovoljena teža datoteke je 5MB.
Omogočeno je nalaganje datotek s končnicami *.png, *.jpg, *.gif in *.pdf.