Pametni zatemnilni modul

Pametni podometni zatemnilni modul ali “dimmer” je prvi MOSFET kontroler, ki vam omogoča upravljanje z različnimi vrstami lučmi po vaših željah in potrebah.

Preverite ostale naprave

Ste si že kdaj želeli narediti dober vtis na osebo, ki vam je pri srcu? Povabite jo na okusno večerjo in jo navdušite s prijetno svetlobo v vašem pametnem domu. Pametni zatemnilni modul vam je pri takšnih dogodkih lahko v veliko pomoč pri ustvarjanju popolnih Z-Wave scen. Z izbiro različnih barv, njihovih učinkov in svetilnosti vam pametni zatemnilni modul nudi nešteto možnih kombinacij pri ustvarjanju najboljšega vzdušja.

S pametnim zatemnilnim modulom si lahko pričarate prijetno vzdušje v vašem pametnem domu

Poleg ugodnega vzdušja, ki ga ustvarite s pametnim zatemnilnim modulom, pa je njegov namen lahko tudi zelo praktičen. V situacijah, ko ne potrebujete najmočnejše svetlobe, jo lahko s pametnim zatemnilnim modulom zelo enostavno zmanjšate na najbolj optimalno. Če imate na primer majhne otroke, ki gredo ponoči pogosto na stranišče, lahko pametni zatemnilni modul v kombinaciji s senzorjem gibanja nastavite na takšno svetlobo, ki bo otroku omogočala neoviran prehod v temi.

Pametni zatemnilni modul upravlja svetilnost različnih vrst luči

S pametnim podometnim zatemnilnim modulom, ki je tudi prvi MOSFET kontroler, lahko upravljate različne vrste luči. Ne glede na to, kakšne luči imate v svoji inteligentni hiši, je pametni zatemnilni modul zelo široko uporaben, saj ne podpira le nizko - voltažnih halogenskih svetilk z elektronskim transformatorjem, ampak tudi kompaktne fluorescentne luči s funkcijo zatemnitve in LED luči s funkcijo zatemnitve. Pametni zatemnilni modul ima vgrajeno edinstveno tehnologijo, ki mu pomaga ločiti med različnimi lučmi in izbrati najbolj optimalno tehnologijo za temnenje.

S pametnim zatemnilnim modulom do prihrankov pri porabi električne energije

Ali ste vedeli, da maksimalna obremenitev luči porabi tudi več električne energije? Situacijo lahko enostavno rešite s pametnim zatemnilnim modulom tako, da s primerno regulacijo zatemnitve luči privarčujete pri porabi električne energije.

To pa ni edina prednost pametnega zatemnilnega modula. Z njim lahko enostavno merite porabo električne energije, ki jo za svoje delovanje potrebujejo luči. Na ta način boste hitro ugotovili katere luči porabijo največ električne energije in katere luči so prižgane, ko to ni potrebno. Če želite konec meseca dodatno privarčevati pri računu za elektriko, zamenjajte največje porabnike ali pa uporabite pametni zatemnilni modul za bolj racionalno osvetlitev prostorov.

Na kaj morate biti pozorni pri namestitvi pametnega zatemnilnega modula?

Kot že samo ime pove, ima pametni podometni zatemnilni modul poseben dizajn, ki omogoča namestitev v vsako podometno dozo, na katero namestite stikalo za zatemnitev luči. Upravljanje pametnega zatemnilnega modula lahko poteka preko stenskega stikala ali pa preko brezžičnega omrežja.

Vsak univerzalni zatemnilni modul ali dimmer je opremljen tudi s številnimi varnostnimi funkcijami, ki napravo ščitijo pred pregrevanjem, padcem napetosti in preobremenitvijo. Naprava vam bo preko Z-Wave krmilnika posredovala obvestila o morebitnih napakah.

Za namestitev tega pametnega zatemnilnega modula ali katerih koli drugih vgradnih modulov priporočamo, da pokličete strokovno osebje za elektroinštalacije, ki vam bo napravo ustrezno namestilo. Ker pa ima pametni podometni zatemnilni modul možnost priklopa digitalnega temperaturnega senzorja, svetujemo, da se o tej možnosti pozanimate že pred samo namestitvijo in vgradnjo, saj lahko s tem še dodatno privarčujete pri stroških za ogrevanje.

Preverite ostale naprave