Pametni sobni termostat

Pametni sobni termostat je naprednejša različica klasičnega termostata, ki vam ne omogoča le popolnega programiranja in prilagajanja temperature, ko ste prisotni v stanovanju, temveč tudi na daljavo.

Preverite ostale naprave

Bi se radi v svoji pametni hiši počutili karseda prijetno toplo, hkrati pa ne želite prekomernega trošenja zaradi ogrevanja? Naj vam povemo, da obstaja rešitev, ki ne zahteva popolne prenove ogrevalnega sistema, niti dragih nakupov. Dovolj je, da kupite pametni sobni termostat, s katerim boste poskrbeli za popolno uravnavanje temperature oziroma nadzor ogrevanja, ki bo preprečil nepotrebna nihanja in izgubo toplote ter nesmiselno trošenje energije.

S pametnim sobnim termostatom nadzirajte in upravljajte temperaturo

Sodobni arhitekti pri načrtovanju objektov razmišljajo, kako bi na najrazličnejše načine za avtomatizacijo doma vključili tudi naprave, ki bi bile energetsko učinkovite in varčne. Avtomatizacija hiše ne skrbi samo za osvetljavo, nadzor na senčili, prezračevanje, ampak za večino uporabnikov najpomembnejšo funkcijo, za ogrevanje in hlajenje. V stanovanjskih in drugih objektih je primerna temperatura izjemno pomembna, zato je nadziranje in upravljanje temperature še toliko bolj pomembno, da ob koncu meseca nimamo previsokih položnic.

Estetsko oblikovane pametne sobne termostate lahko kombinirate s krmilnim modulom in termostatsko glavo za radiatorje

Pametni sobni termostati niso več oblikovani tako kot plastična neestetska škatla z nekaj tipkami, ampak je njihov videz estetski in ga ne potrebujete več skrivati. Zato ga lahko namestite kjer koli v prostoru oziroma na katerikoli steni. Pazite le na to, da ima termostat domet 30 metrov. Sodobni pametni termostat se ponaša z manjšim zaslonom, je majhen in tanek z nekaj gumbi ter spominja na droben mobilni telefon. Termostat napajajo 1,5V baterije z življenjsko dobo do 5 let in opozorilom za prazno baterijo.

Tipala oziroma senzorji pametnega sobnega termostata ves čas preverjajo temperaturo in skrbijo za vse prilagoditve vnesene v termostat. Glede na konfiguracijo pametnega doma lahko pametni sobni termostat povežete s krmilnim modulom ali termostatsko glavo za radiatorje. S pomočjo teh naprav boste glede na urni in tedenski časovni razpored lahko lažje programirali različne vrste programov ogrevanja, na primer program za delovne dni, program za vikend, program za čas dopustov, program za nočno spanje itd.

Pametni sobni termostat lahko upravljate na daljavo

Pametni sobni termostat lahko upravljate v vašem pametnem domu kadarkoli si zaželite spreminjati temperaturo v prostoru. S pritiskom na gumb ogrevanje povečate ali zmanjšate. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se vrnili iz službe ali potovanja v mrzel dom? Včasih tudi z nastavljenimi programi v naprej ni mogoče predvidevati, kdaj bo potrebno dodatno ogrevanje. V takšnih primerih vam je v veliko pomoč daljinsko upravljanje, s katerim lahko poskrbite za spremembe.

Za daljinsko upravljanje vašega pametnega sobnega termostata ne potrebujete drugega kot enostavno vaš mobilni telefon, tablico ali računalnik. Termostat je povezan preko Z-Wave sistema in omogoča stalni nadzor nad temperaturo v vaši pametni hiši. Torej imate nadzor nad pametnim sobnim termostatom kadar koli in s katere koli lokacije, če imate le internetni signal oziroma možnost prenosa podatkov. S takšnim nadzorom vam sodobna tehnologija omogoča ne samo nadzor nad ogrevanjem v vašem prostoru, ampak vam ponuja tudi racionalno porabo energije, s katero lahko učinkovito privarčujete.

Preverite ostale naprave