Pametni senzor za okna

Pametni senzor za okna in vrata zazna stanje odprtosti in zaprtosti oken, v povezavi z Z-Wave brezžičnim omrežjem pa pripomore k varnejšemu domu.

Preverite ostale naprave

Trije glavni razlogi, zakaj se odločiti za avtomatizacijo doma, so udobje, varnost in varčnost. Da bo vaše življenje enostavnejše in vaš dom pametnejši in varnejši, pripomore tudi pametni senzor za okna in vrata, ki omogoča avtomatsko odpiranje in zapiranje različnih oken in vrat v vašem pametnem domu.

Zavarujte pametni dom s pametnim senzorjem za okna in vrata

Namen avtomatizacije ni le nadzorovanje preko pametnega telefona ali tablice, ampak je izredno pomembna strategija pametne inštalacije, ki omogoča izvajanje hišnih opravil avtomatično in brez napak. Vsa ta opravila izboljšajo uporabnikovo udobje, omogočajo energetske prihranke in izboljšajo varnost brez uporabnikovega posredovanja. Če pametni senzor za okna povežete z ostalimi pametnimi napravami, kot so na primer samodejni vklop luči, snemalne kamere, alarmni sistemi in druge, potem boste svoj pametni dom kvalitetno zavarovali pred vlomilci ali nevihtami.

Pametni senzor za okna napajajo baterije z dolgo življenjsko dobo

Pametni senzor za okna in vrata je sestavljen iz magneta in glavne enote, pri čemer je en del nameščen na premični del vrat ali oken, drugi del pa se nahaja v podboju. Namestite ga lahko popolnoma enostavno z vijaki ali dvostranskim trakom. Napajanje senzorja je s pomočjo 3V baterij, ki jih brez težav lahko zamenjate, ko vas naprava z vidnim signali opozori. Povprečna življenjska doba takšnih baterij je 2 leti, zato vam je verjetno ne bo potrebno pogosto menjati. Dokler pametni senzor za okna ne zazna prisotnosti osebe in sproži detekcijo, so baterije v stanju mirovanja. Naprava je sprogramirana tako, da takoj po zaznavi detekcije pošlje informacijo, nato pa se ponovno vrne v tako imenovano »stanje spanja«.

Pametni senzor za okna povezan z ostalimi napravami le v notranjih prostorih

Pametni senzor za okna lahko vgradite le v notranje prostore, pri čemer bodite pazljivi, da ima domet do 30 m. Naprava je zelo majhna in kompaktna, zato jo lahko izjemno enostavno namestite na vsaka okna ali vrata, tudi na omaro, sef ali katerokoli zadevo, ki se odpre ali zapre. Njegova lepa zasnova ne bo kazila vašega pametnega doma, ampak se bo lepo zlila z okolico v vašem smart home.

Pametni senzor za okna je del Z-Wave mreže in zaznava stanje odprtosti in zaprtosti oken in vrat. Ko senzor zazna, da so vrata ali okna odprta, pošlje signal do različnih naprav povezanih v Z-Wave mreži. Senzor ima zelo enostavno nalogo, vendar je lahko izjemnega pomena, saj je od njega odvisno delovanje ostalih naprav. Na primer, če pametni senzor za okna poroča o nenavadnem stanju, se nanj lahko odzove termostat, varnostna kamera ali celo alarmna naprava.

Ker je pametni senzor za okna opremljen z visoko Z-Wave tehnologijo, ta omogoča boljše in varnejše prenose podatkov znotraj te mreže. Avtomatizacija je torej sestavni del vsake Z-Wave scene, ki jo s pomočjo pametnega telefona, tablice in računalnika ustvarimo tako, da bomo v svojem pametnem domu bivali varno, udobno in karseda najbolj varčno.

Preverite ostale naprave