Pametni senzor dima

Pametni senzor dima je nepogrešljiv člen pametne inštalacije in je sposoben zelo dobro zaznati nenadne spremembe v temperaturi, ki nakazujejo na možnost požara.

Preverite ostale naprave

Pametni senzor dima z vgrajenimi alarmnimi sirenami in LED diodami uporabnika takoj obvesti o kakršnikoli nevarnosti požara v vaši pametni hiši. Če senzor zazna morebiten dim v prostoru, se sproži glasen alarm ali vizualno opozorilo. Alarm je iz glavnega krmilnika preko Z-Wave sistema takoj poslan uporabniku na GSM, kar je še posebno koristno takrat, ko nikogar ni doma.

Pametni senzor dima vas opozori na okoliščine, ki nakazujejo požar

Danes inteligentne hiše stremijo k visoki varnosti. Avtomatizirani domovi vključujejo v nadzorni sistem številne naprave, tudi takšne, ki uporabniku lahko rešijo imetje ali celo življenje. Upamo, da jih nikoli ne boste potrebovali, toda v primeru, da v vaši pametni hiši pride do požara, vas lahko pametni senzor dima takoj opozori z alarmom, na katerega lahko še pravočasno odreagirate.

Zaznavanje senzorja dima vam omogoča pravočasno reagiranje v primeru požara

Sodobna zelo napredna tehnologija je poskrbela, da senzor zelo hitro zazna nenavadne spremembe v temperaturi okolja, ki lahko nakazujejo na možnost požara. Zato je takšen senzor nepogrešljiv člen vašega Z-Wave varnostnega sistema v pametni inštalaciji. Naprava v skladu z vašimi navodili preko Z-Wave krmilnika odreagira s takšnimi ukrepi, ki ste jih vnesli v sistem, da boste čim bolj varni. V primeru dima ali požara se lahko odprejo okna in vrata, osvetlijo požarni izhodi, odprejo vodni razpršilci ali sproži glasna sirena.

Občutljivost senzorja dima lahko prilagodite

Ste se kdaj hudo prestrašili v svojem stanovanju zaradi dimnega alarma, potem pa ugotovili, da je bil ta alarm sprožen zaradi dima pri kuhanju? Naj vam povemo, da ima sedaj pametni senzor dima možnost kalibracije dimne občutljivosti, kar pomeni, da lahko nastavite senzorno občutljivost na zaznavanje dima. Da vas sirena ne bo po nepotrebnem strašila pred požarom, lahko dimno občutljivost prilagodite glede na prostor, v katerem imate senzor dima postavljen.

Senzor dima si seveda lahko postavite v vse prostore, najbolj pa vam bodo koristni v prostorih kjer so različne kuhalne in ogrevalne naprave in je možnost požara večja. Takšni prostori so kuhinja, dnevna soba, kurilnica ali prostori v katerih likate ali kadite. Vzroki, zaradi katerih v bivalnih prostorih nastane požar, niso vezani le na kurilne in grelne naprave, ampak do vžiga lahko pride tudi zaradi udara strele, nepričakovanega stika v električni napeljavi ali celo zaradi malomarnosti človeka. Zato zelo dobro premislite v katere prostore boste namestili pametni senzor dima, saj se zelo hitro zgodi, da ostanete brez vsega premoženja.

Pametni senzor dima je izdelan iz trpežnih materialov

Pametni senzor dima je eden najmanjših senzorjev na svetu. Ta izjemno zmogljiv senzor je estetsko zelo lepo oblikovan in izdelan iz materiala, ki je izredno odporen na vročino. Senzor dima lahko prenese poškodbe tudi pri temperaturi preko 200°C. V samo strukturo naprave ima vgrajeno zaščito pred zlorabo in nedovoljenimi posegi. V kolikor kdo poskuša poseči v napravo, potem je uporabnik sistema o tem takoj obveščen.

Ker dim včasih ni dovolj, da zaznamo požar, je pametnemu senzorju dima dodana dodatna zaščita v obliki temperaturnega senzorja, ki hitro zazna nenaden porast temperature. Senzor dima ima vgrajeno tudi takšno rešetko, ki je oblikovana tako, da spusti že najmanjše količine dima in ga natančno vodi do detektorja, kjer se nahaja visoko občutljiv senzor dima. Ta vas nato v integraciji z obstoječimi alarmnimi sistemi, ki jih imate v inteligentni hiši, nemudoma obvesti o morebitnih nepredvidljivih spremembah v prostoru preko alarmov, pametnega telefona ali druge pametne naprave.

Preverite ostale naprave