Pametni modul za senčila

Pametni podometni modul za senčila je izredno praktičen dvokanalni Z-Wave modul v vašem pametnem domu, saj je namenjen krmiljenju motorjev za nadzor rolet, žaluzij, senčnih rolojev, zaves, garažnih vrat in strešnih oken.

Preverite ostale naprave

Še posebno v vročih poletnih mesecih se v naših pametnih domovih poveča potreba po zasenčenju bivalnih prostorov. S tem ostanejo prostori hladni in udobni za bivanje. Ste naveličani neprestano dvigati in spuščati rolete, žaluzije ali druga senčila? Potem vam priporočamo zelo praktičen pametni podometni modul za senčila. To je dvokanalni Z-Wave modul, ki je namenjen krmiljenju motorjev vseh vrst senčil.

S pametnim modulom za senčila boste imeli popoln nadzor nad senčili, žaluzijami in roletami

Pametni modul za senčila pa vam poleg dviganja in spuščanja dopušča tudi nadzor položaja lamel. Če vaše rolete ali žaluzije dopuščajo dviganje in spuščanje, potem vam bo Z-Wave pametni modul za senčila podprl naklonski nadzor. Prav tako bo podprl tudi pozicijski nadzor, kar pomeni, da boste lahko žaluzije in senčila odprli ali zaprli le do določene mere.

Daljinsko upravljanje s pametnim modulom za senčila je praktično

S pametnim modulom za senčila lahko nadzirate enofazne AC motorje (izmenični tok) z močjo do 1Kw. Krmiljenje žaluzij, senčnikov in rolet lahko enostavno upravljate preko brezžičnega omrežja ali preko stenskega stikala, pri čemer obstoječe stikalo doma ni del modula. Daljinsko upravljanje je tako eden ključnih dejavnikov avtomatizacije hiše, saj lahko s pomočjo mobilnega telefona, tablice ali računalnika nadzirate natančen položaj senčil.

Pametni modul za senčila je tako dobrodošla rešitev v situacijah, ko ste od doma, saj vam tudi v tem času omogoča popoln nadzor nad senčili. Tako jih lahko kar na poti ali v službi namestite v željeno pozicijo in naklon. V kombinaciji z drugimi krmilniki si lahko že v naprej načrtujete dviganje, spuščanje in naklone različnih senčil ob določenem času.

Senčila pa niso edino področje avtomatskega krmilnika, ampak lahko s pametnim modulom za senčila tudi upravljate motorje garažnih vrat, zaves, strešnih ali ostalih oken. Skratka, s pritiskom na gumb bo bivanje v vaši pametni hiši enostavno in udobnejše.

S pametnim modulom za senčila izboljšajte energetsko učinkovitost v vašem pametnem domu

Pametni modul za senčila ponuja tudi funkcijo merjenja porabe energije. Z njim boste natančno izmerili točno porabo električne energije vaših naprav. Podatki bodo posredovani Z-Wave krmilniku, ki jih bo natančno analiziral. Tako boste neprestano seznanjeni z mesečno porabo električne energije.

To pa še ni vse, pametni modul za senčila lahko bistveno prispeva k energetski učinkovitosti pametnega doma. V zimskem času avtomatski krmilnik dvigne senčila na takšen način, da čimbolj izkoristi sončno energijo za dogrevanje prostorov. V poletnih mesecih pa je situacija ravno obratna. S spuščanjem senčil sistem preprečuje vstop sončnih žarkov in na ta način omogoča najbolj optimalno hlajenje.

Ker je v zadnjem času vreme izredno nepredvidljivo lahko pametni modul za senčila povežete v sklopu pametne napeljave s samostojnimi tipali za temperaturo, svetlobo, padavine in veter, ki so pri avtomatizaciji hiše zelo pomemben dejavnik. V takšnih primerih lahko preprečite vso nastalo škodo, ki bi lahko nastala v primeru morebitnih neugodnih vremenskih pojavov.

Na pametni modul za senčila lahko priklopite digitalni temperaturni senzor

Pametni modul za senčila je takšne oblike in velikosti, da ga zlahka namestite v podometno dozo, praktično za vsakim stikalom. Po namestitvi se modul upari z Z-Wave krmilnikom in se ga poveže z motorjem, ki ga želite nadzirati. Motorji so lahko opremljeni z mehaničnim ali elektronskim stikalom. Zelo koristen dodatek k pametnem modulu za senčila je tudi digitalni temperaturni senzor, ki omogoča merjenje trenutne temperature v prostoru.

Preverite ostale naprave