Pametni modul ON/OFF

Pametni podometni modul ON/OFF v vašem domu predstavlja posebno udobje, s katerim lahko preko brezžičnega omrežja ali stenskega stikala vklapljate ali izklapljate električne naprave.

Preverite ostale naprave

Ste se že kdaj odpravili od doma in ste ugotovili, da ste pozabili izklopiti določeno električno napravo kot je na primer ventilator, pomivalni stroj, pralni stroj, računalnik ali tisto kar se redno uporablja pri gospodinjskih opravilih? Kot praktičen izhod v sili je odlična rešitev pametni modul ON/OFF, s pomočjo katerega lahko izbrano električno napravo enostavno vklopite ali izklopite kadar to želite.

Pametni modul ON/OFF vam olajša nadzor električnih naprav

Električne naprave so v vsakodnevni uporabi zelo pogoste, saj nam olajšajo marsikatero opravilo, nadzor nad njimi pa je s pametnim modulom ON/OFF enostaven s pomočjo stikala ali daljinskega upravljanja. To pa ni edini način uporabe pametnega modula. Pametni modul ON/OFF omogoča obremenitve naprav do 2.3kW, da ne boste imeli preobremenjenega sistema pa ima vsak modul vgrajeno zaščito.

Različno upravljanje električnih naprav s pametnim modulom ON/OFF

Pametni modul ON/OFF ima poseben design, saj s svojim izgledom ni vpadljiv, zato ga lahko skrijete za običajno stensko stikalo. Njegova oblika namreč omogoča namestitev v podometno dozo. Glede na napeljavo električne inštalacije v hiši je možna uporaba pametnega modula ON/OFF preko brezžičnega omrežja ali preko stenskega stikala, ki ni del pametnega modula.

Brezžično omrežje ne predstavlja zgolj ugodja, ampak je lahko tudi praktičen pripomoček starejšim in invalidnim osebam, ki si z daljinskim upravljanjem izboljšajo kvaliteto bivanja v svojem domu. Za enostavnejšo uporabo lahko izberete brezžični Z-Wave daljinec, bodite pa pozorni, da ima pametni modul ON/OFF domet 30 metrov .Nekateri uporabniki pa se še vedno zadovoljijo z upravljanjem preko klasičnega stikala, saj so jim naprednejše tehnološke naprave prezahtevne in tuje.

S pametnim modulom ON/OFF do prihrankov pri porabi električne energije

Pametni modul ON/OFF je naprava s katero boste končno odkrili največjega porabnika električne energije v svojem pametnem domu. Med drugim pametni modul ON/OFF tudi meri porabo električne energije priključene naprave. S pomočjo stalnih električnih meritev boste lahko ugotovili, pri kateri napravi bi dodatno lahko še privarčevali.

Na podlagi meritev pametnega modula ON/OFF si boste tako lahko popolnoma prilagodili delovanje električnih naprav v vašem pametnem domu, kot so na primer upravljanje z žaluzijami, razsvetljavo, ventilatorji, ogrevanje in hlajenje in še mnogo drugih.

Merjenje temperature s pametnim modulom ON/OFF

Če želite dodatno privarčevati pri vašem ogrevanju ali se le vračati v topel ali ohlajen dom, vam pametni modul ON/OFF omogoča priključitev tudi digitalnega temperaturnega senzorja. Na ta način boste dobili natančne podatke o temperaturi v posamezne prostoru. Reden nadzor in upravljanje temperature vam zagotavlja nižje stroške porabe energije za ogrevanje Če boste na primer kopalnico segreli le zjutraj, zmanjšali temperaturo v pisarni, ko vas v njej ne bo, ponoči zmanjšali celotno temperaturo in še mnogo drugih varčevalnih ukrepov, boste zagotovo privarčevali pri mesečnih stroških.

S pametnim modulom ON/OFF boste tako, dolgoročno gledano, dodatno privarčevali pri stroških ogrevanja, zato se vam bo investicija v pametno inštalacijo hitro povrnila. Vsekakor pa je posvet s strokovnjakom dobrodošel preden se odločite za celoten projekt smart home.

Preverite ostale naprave