Pametni DIN zatemnilnik

Pametni zatemnilnik za na DIN letev je model zatemnilnikov, ki so prilagojeni za vgradnjo na DIN letev v električni omarici in omogočajo upravljanje svetilnosti raznovrstnih žarnic.

Preverite ostale naprave

Ste ravno pri gradnji novega pametnega doma in si želite s sodobno tehnologijo pričarati udobno bivanje? Svetujemo vam, da pri nameščanju elektroinštalacij vključite tudi namestitev pametnega DIN zatemnilnika, s katerim boste lahko stalno upravljali svetilnost različnih žarnic.

Pametni DIN zatemnilnik je namenjen namestitvi v električno omarico

Pametni DIN zatemnilnik je zaradi svoje posebne oblike prilagojen vgradnji za DIN letev v električno omarico, kar predstavlja svojevrstno prednost. Z vgradnjo v električno omarico se boste izognili namestitvi modula v podometno dozo, istočasno pa boste povečali doseg naprave. Električno stikalo, ki je povezano s pametnim DIN zatemnilnikom, lahko v tem primer namestite kjerkoli v hiši ali zunaj nje. Prijetno vzdušje si tako lahko ustvarite na vrtu ali terasi.

Ker je potrebna namestitev pametnega DIN zatemnilnika v električno omarico, priporočamo da vgradnjo opravi strokovno usposobljena oseba, ki bo poskrbela tudi za vse ostale potrebne elektroinštalacije. Da vam bo naprava dobro in brezskrbno služila, se pred uporabo s strokovnjaki dobro posvetujte in pozanimajte o možnostih nadgradnje.

S pametnim DIN zatemnilnikom lahko nadzirate različne vrste luči

Ne glede na to, kakšne luči imate v svoji inteligentni hiši, je pametni DIN zatemnilnik zelo široko uporaben, saj lahko z njim nadzirate nizkonapetostne halogenske luči, fluorescentne luči s funkcijo zatemnitve in LED luči s funkcijo zatemnitve. Pametni DIN zatemnilnik lahko nadzira vse žarnice, ki imajo moč do 200W. Prav tako pa ima modul vgrajeno edinstveno tehnologijo, ki mu pomaga ločiti med različnimi lučmi in izbrati najbolj optimalno tehnologijo za temnenje.

S pametnim DIN zatemnilnikom si boste lahko prilagodili jakost svetlobe v prostoru glede na vaše želje in potrebe. Upravljanje zatemnilnika je za vas lahko zelo enostavno preko stenskega stikala, še bolje pa preko brezžičnega omrežja. Pri tem je pomemben podatek tudi ta, da tovrsten izdelek deluje tudi kot ojačevalec Z-Wave signala, zato je strah po moteni povezavi popolnoma odveč. Na ta način boste lahko z lučmi opravljali tudi kar preko mobilnega telefona, tablice ali računalnika.

Pametni DIN zatemnilnik meri tudi porabo energije in zaznava temperaturo

Sodobne inteligentne hiše se poleg udobja vse bolj nagibajo tudi k varčevanju z energijo. Zato imajo številne pametne naprave, kot so na primer pametni moduli, pametna stikala in vtičnice vgrajene dodatne funkcije, ki merijo porabo električne energije. Podatki pa so zelo pomembni pri avtomatizaciji hiše. Zato ni presenetljiv podatek, da tudi pametni DIN zatemnilnik z izjemno natančnostjo meri porabo električne energije vaših žarnic. Na podlagi analize porabe pa boste zelo enostavno optimizirali osvetlitev v vašem pametnem domu.

Ena od možnosti dodatnega prihranka on koncu meseca pa je tudi priklop digitalnega temperaturnega senzorja, ki ga je potrebno kupiti ločeno od modula. Razpon temperaturnega senzorja je od -50°C do +125°C, zato vam je le ta lahko v veliko pomoč pri spremljanju temperature v prostoru. Na podlagi tega boste lahko natančno regulirali ogrevanje in ohlajanje bivalnih prostorov, s čimer boste ustvarili najboljšo možno klimo za bivanje in delo.

Preverite ostale naprave