Pametni detektor izlitja vode

Pametni detektor izlitja vode je eden lepših in bolj funkcionalnih senzorjev izlitja vode in drugih tekočin, ki preko Z-Wave brezžičnega omrežja vaš pametni dom zaščiti pred morebitno poplavo.

Preverite ostale naprave

Pametni detektor vode je izredno funkcionalna naprava v vašem pametnem domu

Pametni detektor vode je eden najbolj funkcionalnih senzorjev, ki ga lahko namestite kamorkoli na tla ali na steno, saj ima tudi kontaktne senzorje podaljšane z žico. S svojim futurističnim izgledom in kompaktno velikostjo ne bo kazil vašega notranjega ambienta, ampak ga bo v celoti zaščitil pred morebitnimi poplavami. Senzorji imajo možnost napajanja z baterijami ali zunanjim enosmernim napajanjem od 12V do 24V.

S pomočjo prevodnih nožic pametni detektor vode zazna izlitje vode ali drugih tekočin. Kadar je med temi prevodnimi nožicami izdelka sklenjen električni krog, naprava sproži zvočni ali LED alarm ali opozorilo preko brezžičnega omrežja. Pametni detektor vode je vodoodporen, v primeru poplave ga odnese na površino, kljub temu pa še naprej pošilja alarmni signal.

Pametni detektor vode vključuje tudi temperaturni senzor

Pametni detektor vode vključuje tudi temperaturni senzor, s katerim stalno spremlja temperaturo na tleh ali v prostoru. Ko prihaja do nenadnega hitrega povečanja ali znižanja temperature, pametna napeljava nemudoma pošlje uporabniku alarm preko Z-Wave brezžičnega omrežja direktno, na SMS ali preko elektronske pošte. Na ta način se boste lahko hitro odzvali in reagirali na nenavadno spremembo.

Če boste pametni detektor vode kombinirali z drugimi pametnimi elektronskimi napravami, boste svojo avtomatizirano hišo še dodatno zaščitili. V primeru dežja lahko na primer v vaši kleti pride do poplave. Pametni detektor vode vam bo takoj poslal obvestilo, ko bo zaznal prve kapljice. Nemudoma se boste lahko odzvali in preprečili morebitno škodo. Ravno tako je tudi v primeru neviht in močnega dežja. Če imate detektor povezan s senzorji za okna in vrata, lahko nepredvideno situacijo rešite takoj, ko prejmete obvestilo, ne glede na to ali ste doma, v službi ali kjerkoli na poti.

Pametni detektor vode s temperaturnim senzorjem uravnava tudi talno gretje

Ste vedeli, da vas pametni detektor vode lahko obvesti tudi o spremembi talnega gretja? Ker detektor lahko postavite direktno na tla, imate zaradi temperaturnega senzorja možnost stalnega prilagajanja temperature talnega gretja.

Avtomatizacija hiše in njene okolice omogoča tudi nastavitev pametnega detektorja vode na zunanjih površinah. Če ga postavite na dvorišče, pod katerim imate vgrajeno talno gretje, vas naprava samodejno opozori, na primer na poledico in omogoča avtomatsko priključitev gretja, s katerim stali sneg in led.

Da boste v vašem pametnem domu karseda najbolj varni, vam povezava z brezžičnim omrežjem resnično nudi stalen nadzor nad vso pametno inštalacijo v stanovanjskih prostorih ali izven njih. V kolikor boste pametni detektor vode povezali z različnimi alarmnimi napravi, se bo varnost vašega bivanja še povečala.

Preverite ostale naprave