Pametni 3-fazni merilnik

Pametni 3-fazni merilnik električne energije se uporablja za merjenje porabe elektrike povsod, kjer je v rabi 3-fazno električno omrežje.

Preverite ostale naprave

Pametni 3-fazni merilnik nadzoruje vsako fazo posebej

V zadnjih letih priljubljenost avtomatizacije domov vse bolj narašča. Z vse boljšim tehnološkim napredkom in cenovno vse boljši dostopnosti do takšnih sistemov, se vse več uporabnikov odloča za pametni dom. Ker pametna hiša stremi tudi k izboljšanju energetske učinkovitost, se vedno več ljudi odloča, da novo ali obstoječo hišo s klasično elektroinštalacijo, povežejo v čim večje število naprav v podsisteme oziroma enoten in celovit sistem z možnostjo medsebojnega povezanega upravljanja in nadziranja.

Pametni 3-fazni merilnik je naprava, ki dejansko meri elektriko po načelu hitrega vzorčenja napetosti in tokovnih signalov neposredno v 4-žičnem omrežju. Merilniki imajo vgrajeni mikroprocesor, ki meri delovno, jalovno in nevidezno moč in energijo, tok, napetost, frekvenco, faktor moči in kot moči. Mikroprocesor poleg tega krmili tudi LCD-zaslon, LED-diodo, komunikacijo IR in opcijsko komunikacijo.

Ste vedeli, da pametni 3-fazni merilnik stalno nadzoruje vsako fazo posebej in poroča o vseh spremembah pri porabi električne energije? Ti podatki so vam lahko v veliko pomoč, da v stanovanju ali podjetju najdete največjega porabnika električne energije, ga odstranite ali zamenjate, v kolikor želite privarčevati. Pametni 3-fazni merilnik ima torej takšno sposobnost, da poroča prav o vseh spremembah statusa in porabo elektrike za vsako fazo posebej, ne glede na to, kje imate posamezno fazo speljano.

Strokovnjaki vam bodo pametni 3-fazni merilnik namestili na DIN letev

Pametni 3-fazni merilnik električne energije je zaradi varnosti in nadzora usposobljenih oseb narejen tako, da ga strokovnjaki zlahka namestijo na 35mm DIN letev oziroma vodilo, ki se nahaja v električni omarici. Ker je delovanje celotnega avtomatiziranega sistema odvisno od natančnosti namestitve vseh elementov, vam priporočamo, da vgradi pametni 3-fazni merilnik oseba, ki je usposobljena za tovrstna dela v pametni hiši.

S pametnim 3-faznim merilnikom ugotovite največjega porabnika 3-faznega električnega toka

Električne naprave, ki se nahajajo v pametni hiši in zahtevajo za svoje delovanje 3-fazni tok, so kuhalne plošče, pečice, bojlerji za toplo vodo, toplotne črpalke in večji delovni stroji. Kot vidimo, so to naprave, ki se uporabljajo praktično vsak dan in so sestavni del udobnega in kvalitetnega bivanja v pametnem domu. Pametni 3-fazni merilnik vam bo tako v veliko korist pri ugotavljanju porabe električne energije vseh teh naprav.

Na podlagi električnih meritev pametnega 3-faznega merilnika boste kjerkoli in kadarkoli seznanjeni s porabo električne energije vseh 3-faznih naprav v vašem domu, saj lahko brezžično omrežje povežete na takšen način, da so podatki vidni na vašem mobilnem telefonu, tablici ali računalniku. Na ta način lahko enostavno poiščete največjega porabnika električnega toka, in prilagodite njegovo uporabo v času, ko je cena električnega toka nižja.

Preverite ostale naprave