Pametni 1-fazni merilnik

Pametni 1-fazni merilnik električne energije se uporablja za merjenje porabe električne energije v 1-faznem sistemu električne napeljave.

Preverite ostale naprave

Pametni 1-fazni merilnik naj bo sestavni del vsakega pametnega doma in industrijskega obrata

Pametni 1-fazni merilnik se uporablja za natančne električne meritve standardnega 2-žičnega omrežja, ki podpira tok do 65A, in je neizogiben v vsakem pametnem domu. Pametni 1-fazni merilnik deluje po principu hitrega vzorčenja signala napetosti in toka, pri čemer ima vgrajen tudi mikroprocesor. Le ta je zelo pomemben, saj vam bo na podlagi tega signala natančno izračunal energijo, moč in porabo.

Električne meritve s pametnim 1-faznim merilnikom so lahko zelo koristne

Poleg udobja in varnosti, je energetska učinkovitost najbolj pomemben dejavnik avtomatizacije hiše. Pri tem je natančno spremljanje porabe električne energije s pomočjo pametnega 1-faznega merilnika zelo pomembno, saj boste imeli tako natančen nadzor nad največjimi porabniki v vaši pametni hiši.

Na podlagi električnih meritev pametnega 1-faznega merilnika boste kjerkoli in kadarkoli seznanjeni s porabo električne energije vseh 1-faznih naprav v vašem domu, saj lahko brezžično omrežje povežete na takšen način, da so podatki vidni na vašem mobilnem telefonu, tablici ali računalniku. Njihovo uporabo lahko prilagodite času, ko je cena električnega toka nižja.

Na podlagi električnih meritev pametnega 1-faznega merilnika boste znižali nepotrebne stroške

Ste se kdaj vprašali kdaj je cena električne energije najdražja? Ker vam nekateri dobavitelji elektrike ponujajo tudi možnost dvotarifnega odčitavanja, lahko mesečne stroške električne energije bistveno zmanjšate, če boste gospodarno uporabljali različne električne porabnike.

Ker vam pametni 1-fazni merilnik nudi neprestano spremljanje porabe električne energije, boste zlahka ugotovili, da je na primer vaš pralni stroj zelo velik porabnik. Na podlagi električnih meritev se tako lahko odločite, kdaj je najprimernejši čas pranja, kar vam bo močno zmanjšalo mesečne stroške električne energije. Veliko ljudi se tako odloča za pranje v nočnem času ali preko vikenda, ko je cena električne energije najnižja.

Pametni 1-fazni merilnik v električni omarici deluje kot ojačevalnik signala Z-Wave sistema

Pametni 1-fazni merilnik je namenjen namestitvi v električno omarico, in sicer na DIN letev oziroma vodilo širine 35mm. Podobno kot vse druge elemente električne omarice, priporočamo, da je tudi pametni 1-fazni merilnik vgrajen s strani strokovno usposobljenega osebja za pametne instalacije.

Kot večina avtomatskih krmilnikov, se tudi pametni 1-fazni merilnik nadzira preko Z-Wave sistema in deluje kot ojačevalnik signala tega sistema. Upravljanje sistema je tako čim manj kompleksno za uporabnika in hkrati dovolj učinkovito ter funkcionalno, da zagotavlja udobje in varčnost. Podatki o porabi elektrike pa omogočajo ne le varčnosti, ampak tudi znižanje nepotrebnih stroškov.

Preverite ostale naprave